Bravčové líčka /
Lahodné dusené líčka na červenom víne sú skutočným zážitkom. V kombinácii s koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami vznikne jedlo, ktoré...
Lahodné dusené líčka na červenom víne sú skutočným zážitkom. V kombinácii s koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami vznikne jedlo, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Inšpirované francúzskou kuchyňou a vhodné na sviatočný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zeleninové jedlá
Bravčové mäso
Dusené
Francúzska kuchyňa
15 min príprava
130 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 ks – bravčové líčka
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – mrkva
- 1 stonka – zeler
- 1 ks – pór
- 3 strúčiky – cesnak
- 300 ml – červené víno
- 1 vetvička – tymian
- 1 vetvička – rozmarín
- 2 ks – bobkový list
- 3 lístky – šalvia
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeleninu nakrájame na hrubšie kúsky. Líčka osolíme a okoreníme, sprudka opečieme a odložíme bokom.
- Do výpeku vložíme zeleninu, restujeme 5 minút do zlato-hneda.
- Zalejeme vínom, vložíme mäso, doplníme vodu do 3/4 výšky mäsa a pridáme bylinky. Zakryté dusíme 2 hodiny.
- Mäso vyberieme, omáčku precedíme a dochutíme. Prípadne doladíme vínom.
- Líčka nakrájame, prelejeme omáčkou a servírujeme s obľúbenou prílohou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #licka #dusenejedla #vino #francuzskakuchyna #bylinky #pomalevarenie #luxusnejedlo
13 zobrazení