Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Mäkučké bravčové líčka na červenom víne a bylinkách

Bravčové líčka / Lahodné dusené líčka na červenom víne sú skutočným zážitkom. V kombinácii s koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami vznikne jedlo, ktoré... Lahodné dusené líčka na červenom víne sú skutočným zážitkom. V kombinácii s koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami vznikne jedlo, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Inšpirované francúzskou kuchyňou a vhodné na sviatočný obed.
Hlavné jedlá Obed Večera Zeleninové jedlá Bravčové mäso Dusené Francúzska kuchyňa
15 min príprava
130 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 ks – bravčové líčka
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – mrkva
  • 1 stonka – zeler
  • 1 ks – pór
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 300 ml – červené víno
  • 1 vetvička – tymian
  • 1 vetvička – rozmarín
  • 2 ks – bobkový list
  • 3 lístky – šalvia
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zeleninu nakrájame na hrubšie kúsky. Líčka osolíme a okoreníme, sprudka opečieme a odložíme bokom.
  2. Do výpeku vložíme zeleninu, restujeme 5 minút do zlato-hneda.
  3. Zalejeme vínom, vložíme mäso, doplníme vodu do 3/4 výšky mäsa a pridáme bylinky. Zakryté dusíme 2 hodiny.
  4. Mäso vyberieme, omáčku precedíme a dochutíme. Prípadne doladíme vínom.
  5. Líčka nakrájame, prelejeme omáčkou a servírujeme s obľúbenou prílohou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #licka #dusenejedla #vino #francuzskakuchyna #bylinky #pomalevarenie #luxusnejedlo
13 zobrazení