Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Slaná žemľovka s mletým mäsom a syrom

Slaná žemľovka / Jednoduchý a rýchly recept na večeru zo staršieho pečiva, mletého mäsa a syra. Zapekaná slaná žemľovka s vajíčkovým prelivom a... Jednoduchý a rýchly recept na večeru zo staršieho pečiva, mletého mäsa a syra. Zapekaná slaná žemľovka s vajíčkovým prelivom a chrumkavým syrovým povrchom zasýti celú rodinu. Skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečiva a pripraviť chutné jedlo bez námahy.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Syry Mleté mäso Zapekané Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 300 g – mleté mäso (bravčové, hovädzie alebo morčacie)
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 3 ks – bageta
  • 200 ml – mlieko
  • 4 ks – vajce
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 100 g – strúhaný syr
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • trochu – roztopené maslo
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C, zapekaciu misu vymastíme maslom.
  2. Na sucho orestujeme mleté mäso, pridáme cibuľu a pražíme, kým nezmäkne. Dochutíme cesnakom, soľou a korením.
  3. Bagetu nakrájame na kolieska a uložíme do misy. Navrch rozložíme mäsovú zmes aj s tukom.
  4. Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme soľ a nasekanú vňať. Zmes vylejeme do misy.
  5. Posypeme syrom a pečieme približne 30 minút do zlatista.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemlovka #slanepecenie #mletemaso #rychlavecera #zapekanejidla #jedlozpeciva #receptyzdoma
12 zobrazení