Slaná žemľovka /
Jednoduchý a rýchly recept na večeru zo staršieho pečiva, mletého mäsa a syra. Zapekaná slaná žemľovka s vajíčkovým prelivom a...
Jednoduchý a rýchly recept na večeru zo staršieho pečiva, mletého mäsa a syra. Zapekaná slaná žemľovka s vajíčkovým prelivom a chrumkavým syrovým povrchom zasýti celú rodinu. Skvelý spôsob, ako využiť zvyšky pečiva a pripraviť chutné jedlo bez námahy.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Mleté mäso
Zapekané
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 300 g – mleté mäso (bravčové, hovädzie alebo morčacie)
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 3 ks – bageta
- 200 ml – mlieko
- 4 ks – vajce
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 100 g – strúhaný syr
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – roztopené maslo
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 180 °C, zapekaciu misu vymastíme maslom.
- Na sucho orestujeme mleté mäso, pridáme cibuľu a pražíme, kým nezmäkne. Dochutíme cesnakom, soľou a korením.
- Bagetu nakrájame na kolieska a uložíme do misy. Navrch rozložíme mäsovú zmes aj s tukom.
- Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme soľ a nasekanú vňať. Zmes vylejeme do misy.
- Posypeme syrom a pečieme približne 30 minút do zlatista.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemlovka #slanepecenie #mletemaso #rychlavecera #zapekanejidla #jedlozpeciva #receptyzdoma
12 zobrazení