Pikantné kuracie pečene /
Výrazne ochutené kuracie pečene na štýl portugalskej peri-peri omáčky. Rýchle, chutné a ohnivé jedlo ideálne na večeru. Výborné s chlebom,...
Výrazne ochutené kuracie pečene na štýl portugalskej peri-peri omáčky. Rýchle, chutné a ohnivé jedlo ideálne na večeru. Výborné s chlebom, ryžou alebo šalátom.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Vnútornosti
Varené
Portugalská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 500 g – kuracie pečene
- 1 PL – kukuričný škrob
- 2 PL – maslo
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – čili papričky
- 1 ks – červená paprika
- 1 KL – kari korenie
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 2 strúčiky – cesnak
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Pečene premiešame so škrobom a opečieme ich na masle z oboch strán do zlatista. Potom ich odložíme bokom.
- V tej istej panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu, čili, papriku, kari korenie, soľ a korenie. Po chvíli podlejeme trochou vody a necháme prevariť.
- Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme vodou a vložíme opečené pečene. Varíme na miernom ohni cca 5 minút.
- Na záver pridáme prelisovaný cesnak a prípadne dochutíme.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciepecene #pikantnejedlo #periperi #rychlavecera #portugalskainspiracia #pecenejedla #kari #omacka
14 zobrazení