Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracie pečene na pálivo s peri-peri omáčkou

Pikantné kuracie pečene / Výrazne ochutené kuracie pečene na štýl portugalskej peri-peri omáčky. Rýchle, chutné a ohnivé jedlo ideálne na večeru. Výborné s chlebom,... Výrazne ochutené kuracie pečene na štýl portugalskej peri-peri omáčky. Rýchle, chutné a ohnivé jedlo ideálne na večeru. Výborné s chlebom, ryžou alebo šalátom.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Vnútornosti Varené Portugalská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 500 g – kuracie pečene
  • 1 PL – kukuričný škrob
  • 2 PL – maslo
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – čili papričky
  • 1 ks – červená paprika
  • 1 KL – kari korenie
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 2 strúčiky – cesnak
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Pečene premiešame so škrobom a opečieme ich na masle z oboch strán do zlatista. Potom ich odložíme bokom.
  2. V tej istej panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu, čili, papriku, kari korenie, soľ a korenie. Po chvíli podlejeme trochou vody a necháme prevariť.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, zalejeme vodou a vložíme opečené pečene. Varíme na miernom ohni cca 5 minút.
  4. Na záver pridáme prelisovaný cesnak a prípadne dochutíme.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuraciepecene #pikantnejedlo #periperi #rychlavecera #portugalskainspiracia #pecenejedla #kari #omacka
14 zobrazení