Kuracie à la cibuľačka /
Recept inšpirovaný klasickou francúzskou cibuľačkou v podobe hlavného jedla. Jemne opečené kuracie mäso s chrumkavou kožou, podávané v sladkastej karamelizovanej...
Recept inšpirovaný klasickou francúzskou cibuľačkou v podobe hlavného jedla. Jemne opečené kuracie mäso s chrumkavou kožou, podávané v sladkastej karamelizovanej cibuľovej omáčke s roztopeným ementálom. Výborne sa hodí k hrianke alebo čerstvej bagete.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Syry
Kuracie mäso
Varené
Francúzska kuchyňa
15 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 ks – kuracie stehná horné
- 1 KL – sušený cesnak
- 1 KL – sušený tymián
- 4 PL – olivový olej
- 2 PL – maslo
- 3 ks – cibuľa
- 2 PL – hladká múka
- 350 ml – mäsový vývar
- 4 plátky – ementál
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie mäso narežeme, osolíme a okoreníme. Kožu posypeme sušeným cesnakom a tymianom.
- Mäso opečieme na oleji z oboch strán do zlatista a odložíme bokom.
- Vo výpeku roztopíme maslo a pridáme cibuľu. Restujeme 15–20 minút do karamelizácie.
- K cibuľke pridáme múku, premiešame, zalejeme vývarom a necháme prevariť.
- Do omáčky vložíme kuracie mäso a varíme 10 minút na miernom ohni.
- Na mäso položíme plátky ementálu, prikryjeme a zahrievame, kým sa syr neroztopí.
- Podávame preliate cibuľovou omáčkou s hriankou alebo bagetou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciejedla #cibulovaomacka #francuzskastyl #jednoduchejedla #vecera #cibulacka #emental #bageta
31 zobrazení