Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracie mäso s cibuľovou omáčkou a ementálom à la cibuľačka

Kuracie à la cibuľačka / Recept inšpirovaný klasickou francúzskou cibuľačkou v podobe hlavného jedla. Jemne opečené kuracie mäso s chrumkavou kožou, podávané v sladkastej karamelizovanej... Recept inšpirovaný klasickou francúzskou cibuľačkou v podobe hlavného jedla. Jemne opečené kuracie mäso s chrumkavou kožou, podávané v sladkastej karamelizovanej cibuľovej omáčke s roztopeným ementálom. Výborne sa hodí k hrianke alebo čerstvej bagete.
Hlavné jedlá Obed Večera Syry Kuracie mäso Varené Francúzska kuchyňa
15 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 ks – kuracie stehná horné
  • 1 KL – sušený cesnak
  • 1 KL – sušený tymián
  • 4 PL – olivový olej
  • 2 PL – maslo
  • 3 ks – cibuľa
  • 2 PL – hladká múka
  • 350 ml – mäsový vývar
  • 4 plátky – ementál
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie mäso narežeme, osolíme a okoreníme. Kožu posypeme sušeným cesnakom a tymianom.
  2. Mäso opečieme na oleji z oboch strán do zlatista a odložíme bokom.
  3. Vo výpeku roztopíme maslo a pridáme cibuľu. Restujeme 15–20 minút do karamelizácie.
  4. K cibuľke pridáme múku, premiešame, zalejeme vývarom a necháme prevariť.
  5. Do omáčky vložíme kuracie mäso a varíme 10 minút na miernom ohni.
  6. Na mäso položíme plátky ementálu, prikryjeme a zahrievame, kým sa syr neroztopí.
  7. Podávame preliate cibuľovou omáčkou s hriankou alebo bagetou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuraciejedla #cibulovaomacka #francuzskastyl #jednoduchejedla #vecera #cibulacka #emental #bageta
31 zobrazení