Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bolonská zelená fazuľka s mäsovou omáčkou a parmezánom

Zelená fazuľka bolonsky / Výživná a netradičná verzia klasickej bolonskej omáčky podávanej nie s cestovinou, ale so zelenou fazuľkou. Získate zdravšiu, ľahšiu a diétnejšiu... Výživná a netradičná verzia klasickej bolonskej omáčky podávanej nie s cestovinou, ale so zelenou fazuľkou. Získate zdravšiu, ľahšiu a diétnejšiu alternatívu bez straty výraznej chuti. Ideálne ako plnohodnotný obed či večera pre celú rodinu.
Hlavné jedlá Obed Večera Zeleninové jedlá Hovädzie mäso Mleté mäso Varené Letné Talianska kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 ks – cibuľa
  • 1 strúčik – cesnak
  • 100 g – mrkva
  • 500 g – paradajky
  • 2 PL – olivový olej
  • 500 g – mleté mäso (hovädzie a bravčové)
  • 1 KL – sušený tymián
  • 100 ml – červené víno
  • 100 ml – pasírované paradajky
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 500 g – zelené fazuľky
  • 2 PL – parmezán
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Nakrájame cibuľu, cesnak, nastrúhame mrkvu, pripravíme fazuľku a paradajky.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme mäso, tymian a varíme 5–6 minút. Prilejeme víno a ešte minútu povaríme.
  3. Pridáme paradajky, pasírované paradajky, dochutíme, prikryjeme a varíme 30 minút. Potom odokryté ešte 10 minút zahusťujeme.
  4. Fazuľky uvaríme v osolenej vode cca 5 minút a scedíme.
  5. Na tanier uložíme fazuľku, prelejeme omáčkou a posypeme parmezánom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bolonskaomacka #zelenafazulka #zdravejedla #bezlepkove #rychlejedlo #mletehovadzie #zelenina #dieta
17 zobrazení