Pečené kura so šalátom /
Jednoduché, no výnimočne chutné kura s chrumkavou kožou, podávané s pučenými zemiakmi a ľahkým jablkovo-mrkvovým šalátom. Skvelé ako pohodlný rodinný...
Jednoduché, no výnimočne chutné kura s chrumkavou kožou, podávané s pučenými zemiakmi a ľahkým jablkovo-mrkvovým šalátom. Skvelé ako pohodlný rodinný obed, pripravený z bežných surovín, no s dôrazom na čerstvosť a chuť.
Hlavné jedlá
Obed
Šaláty
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Tradičné jedlá
Kuracie mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
45 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 2
- 60 ml – olivový olej
- 1 KL – mletá paprika
- 0.5 KL – čili
- 0.5 KL – soľ
- 1 KL – provensálske korenie
- 2 ks – kuracie stehná
- 300 g – zemiaky
- 1 strúčik – cesnak
- 0.5 KL – rasca
- 1 PL – maslo
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – veľké jablko
- 1 PL – citrónová šťava
- 1 štipka – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- V miske zmiešame olej, papriku, čili, soľ a provensálske bylinky.
- Stehná položíme na plech, polejeme marinádou a pečieme na 180 °C približne 45 minút.
- Zemiaky uvaríme v osolenej vode s cesnakom a rascou, potom popučíme s maslom.
- Mrkvu a jablko nastrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou a jemne osolíme.
- Podávame spolu – kura, pučené zemiaky a svieži šalát.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#pecenakura #kuraciestehna #zemiaky #sviezisalaty #lahkyobed #rychlajedla #kuraciejedla #domacajedla
10 zobrazení