Mozzarellové guľky /
Mini fašírky plnené syrom mozzarella, pečené dozlatista a podávané na plátkoch bagety so šalátom. Kombinácia jemného morčacieho mäsa a roztekajúceho...
Mini fašírky plnené syrom mozzarella, pečené dozlatista a podávané na plátkoch bagety so šalátom. Kombinácia jemného morčacieho mäsa a roztekajúceho sa syra vytvára výnimočný chuťový zážitok. Ideálne ako predjedlo, snack alebo netradičný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Predjedlá
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Morčacie mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 16
- 1 plátok – starší chlieb
- 2 PL – mlieko
- 1 ks – cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 600 g – mleté morčacie mäso
- 1 ks – vajce
- 0.5 KL – rozmarín
- 0.5 KL – bazalka
- 0.5 KL – tymian
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 16 ks – mini mozzarella
- 4 PL – olej na potretie
- 16 plátkov – bageta
- trochu – čerstvá bazalka
- trochu – listový šalát
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Chlieb namočíme do mlieka, vyžmýkame a pridáme k strúhanej cibuli a cesnaku.
- Pridáme mäso, vajce, bylinky, soľ, korenie a vytvoríme mäsovú zmes, ktorú necháme odležať v chladničke.
- Zmes rozdelíme na 16 častí, do každej zapracujeme mozzarellu a vytvarujeme guľky.
- Guľky uložíme na plech s papierom, potrieme olejom a pečieme na 180 °C cca 30 minút.
- Podávame na plátkoch bagety s listovým šalátom a posypané čerstvou bazalkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#mozzarella #masovegulky #pecenejedlo #snack #predjedlo #morciemasо #bageta #rychlejedlo
35 zobrazení