Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracie špízy v mede a pive s grilovaným baklažánom a ricottou

Kuracie špízy na grile / Šťavnaté marinované kuracie kúsky v mede a pive, grilované dozlatista a podávané s plátkami baklažánu, ricottou a letnou zeleninovou prílohou.... Šťavnaté marinované kuracie kúsky v mede a pive, grilované dozlatista a podávané s plátkami baklažánu, ricottou a letnou zeleninovou prílohou. Ideálne jedlo na grilovanie s rodinou alebo priateľmi, ktoré spája sladkastú marinádu s chuťou grilovanej zeleniny a čerstvých byliniek.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Syry Zeleninové jedlá Kuracie mäso Grilované Letné Slovenská kuchyňa
30 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 6 ks – kuracie stehná (bez kostí a kože)
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 2 PL – med
  • 100 ml – svetlé pivo
  • 1 KL – francúzska horčica
  • 3 PL – sójová omáčka
  • 3 PL – olivový olej
  • 2 PL – čerstvé oregano
  • 2 ks – paradajka
  • 2 ks – baklažán
  • 100 g – ricotta
  • 1 ks – jarná cibuľka
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 1 ks – citrón
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie mäso nakrájame na väčšie kocky a pripravíme marinádu zo zvyšných surovín.
  2. Mäso naložíme do marinády a necháme minimálne hodinu, ideálne cez noc.
  3. Na panvici zahrejeme olej, stiahneme z ohňa a premiešame s nasekaným oreganom.
  4. Paradajky a cibuľku umyjeme a nakrájame, baklažány nakrájame na plátky a potrieme ochuteným olejom.
  5. Kuracie kúsky napichneme na špajle a grilujeme, potierame marinádou.
  6. Grilujeme aj baklažány, servírujeme s ricottou, zeleninou a vňaťou.
  7. Podávame s kolieskom citróna ako letné hlavné jedlo.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuraciespizy #grilovanie #medovamarinada #pivo #baklazan #letnejedlo #ricotta #zelenina
49 zobrazení