Kuracie špízy na grile /
Šťavnaté marinované kuracie kúsky v mede a pive, grilované dozlatista a podávané s plátkami baklažánu, ricottou a letnou zeleninovou prílohou....
Šťavnaté marinované kuracie kúsky v mede a pive, grilované dozlatista a podávané s plátkami baklažánu, ricottou a letnou zeleninovou prílohou. Ideálne jedlo na grilovanie s rodinou alebo priateľmi, ktoré spája sladkastú marinádu s chuťou grilovanej zeleniny a čerstvých byliniek.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Grilované
Letné
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 6 ks – kuracie stehná (bez kostí a kože)
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 PL – med
- 100 ml – svetlé pivo
- 1 KL – francúzska horčica
- 3 PL – sójová omáčka
- 3 PL – olivový olej
- 2 PL – čerstvé oregano
- 2 ks – paradajka
- 2 ks – baklažán
- 100 g – ricotta
- 1 ks – jarná cibuľka
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 1 ks – citrón
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie mäso nakrájame na väčšie kocky a pripravíme marinádu zo zvyšných surovín.
- Mäso naložíme do marinády a necháme minimálne hodinu, ideálne cez noc.
- Na panvici zahrejeme olej, stiahneme z ohňa a premiešame s nasekaným oreganom.
- Paradajky a cibuľku umyjeme a nakrájame, baklažány nakrájame na plátky a potrieme ochuteným olejom.
- Kuracie kúsky napichneme na špajle a grilujeme, potierame marinádou.
- Grilujeme aj baklažány, servírujeme s ricottou, zeleninou a vňaťou.
- Podávame s kolieskom citróna ako letné hlavné jedlo.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciespizy #grilovanie #medovamarinada #pivo #baklazan #letnejedlo #ricotta #zelenina
49 zobrazení