Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Mäsové guľky v pálivej paprikovej omáčke

Pikantné mäsové guľky / Mäsové guľky zo šťavnatého bravčového mäsa, cesnaku, byliniek a sezamu, pečené v pálivej omáčke z červenej papriky a vývaru. Táto... Mäsové guľky zo šťavnatého bravčového mäsa, cesnaku, byliniek a sezamu, pečené v pálivej omáčke z červenej papriky a vývaru. Táto originálna kombinácia so sezamovou chrumkavosťou a pikantnou chuťou je skvelá voľba pre milovníkov ostrejších jedál. Výborne sa hodí s ryžou, zemiakmi aj pečivom.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Bravčové mäso Pečené Slovenská kuchyňa
30 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 1 ks – žemľa
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 PL – olej
  • 500 g – mleté bravčové mäso
  • 1 ks – vajce
  • 1 KL – sušené oregáno
  • 1 PL – petržlenová vňať
  • 50 g – sezamové semienka
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 4 ks – jarná cibuľka
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 2 ks – červená paprika
  • 2 PL – olivový olej
  • 200 ml – zeleninový vývar
  • podľa chuti – pálivá papriková pasta
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Papriky nakrájame na kocky, cibuľku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme papriku a vývar.
  2. Dochutíme soľou a pálivou pastou, privedieme do varu a po miernom vychladnutí rozmixujeme na pyré.
  3. Žemľu namočíme do vody, vyžmýkame a pridáme do misy s mäsom, vajcom, cibuľou, cesnakom, oreganom a petržlenom.
  4. Ochutíme soľou a korením, vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v sezame.
  5. Guľky pečieme na 180 °C 10 minút, potom podlejeme omáčkou a pečieme ďalších 15 minút.
  6. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#masovegulky #pikantnejedlo #paprikovaomacka #bravcovemaso #sezam #pecenejedlo #rychlyobed
25 zobrazení