Pikantné mäsové guľky /
Mäsové guľky zo šťavnatého bravčového mäsa, cesnaku, byliniek a sezamu, pečené v pálivej omáčke z červenej papriky a vývaru. Táto...
Mäsové guľky zo šťavnatého bravčového mäsa, cesnaku, byliniek a sezamu, pečené v pálivej omáčke z červenej papriky a vývaru. Táto originálna kombinácia so sezamovou chrumkavosťou a pikantnou chuťou je skvelá voľba pre milovníkov ostrejších jedál. Výborne sa hodí s ryžou, zemiakmi aj pečivom.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bravčové mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 1 ks – žemľa
- 1 ks – cibuľa
- 2 PL – olej
- 500 g – mleté bravčové mäso
- 1 ks – vajce
- 1 KL – sušené oregáno
- 1 PL – petržlenová vňať
- 50 g – sezamové semienka
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 4 ks – jarná cibuľka
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 ks – červená paprika
- 2 PL – olivový olej
- 200 ml – zeleninový vývar
- podľa chuti – pálivá papriková pasta
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Papriky nakrájame na kocky, cibuľku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme papriku a vývar.
- Dochutíme soľou a pálivou pastou, privedieme do varu a po miernom vychladnutí rozmixujeme na pyré.
- Žemľu namočíme do vody, vyžmýkame a pridáme do misy s mäsom, vajcom, cibuľou, cesnakom, oreganom a petržlenom.
- Ochutíme soľou a korením, vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v sezame.
- Guľky pečieme na 180 °C 10 minút, potom podlejeme omáčkou a pečieme ďalších 15 minút.
- Podávame s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým pečivom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#masovegulky #pikantnejedlo #paprikovaomacka #bravcovemaso #sezam #pecenejedlo #rychlyobed
25 zobrazení