Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečená panenka s hubovo-cibuľkovou omáčkou

Pečená panenka / Šťavnatá bravčová panenka pečená v rúre, doplnená jemnou omáčkou z čerstvých húb a jarnej cibuľky. Vďaka tymianu a bielemu vínu... Šťavnatá bravčová panenka pečená v rúre, doplnená jemnou omáčkou z čerstvých húb a jarnej cibuľky. Vďaka tymianu a bielemu vínu má jedlo plnú chuť, ale zostáva rýchle a jednoduché. Skvelý tip na víkendový obed aj rýchlu večeru počas týždňa.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Cestoviny Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Bravčové mäso Pečené Zapekané Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 2 ks – bravčová panenka
  • 2 PL – olej
  • 3 PL – maslo
  • 3 ks – jarná cibuľka
  • 200 g – čerstvé huby
  • 1 KL – tymian
  • 0.5 KL – drvená rasca
  • 50 ml – biele víno
  • 250 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C, panenku rozdelíme na 4 kusy, huby a cibuľu nakrájame.
  2. Mäso ochutíme, sprudka opečieme zo všetkých strán a vložíme do rúry na 10–15 minút.
  3. Upečené mäso necháme prikryté odpočívať.
  4. Na masle orestujeme cibuľu, pridáme huby, dochutíme tymianom a rascou, restujeme dozlata.
  5. Prilejeme víno, odvaríme, pridáme smotanu, prehrejeme a zahustíme maslom.
  6. Panenku nakrájame a podávame s omáčkou a prílohou podľa chuti.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcovapanenka #pecenejedlo #hubovaomacka #rychlyobed #vikendovyobed #panenka #jemnejedlo
11 zobrazení