Pečená panenka /
Šťavnatá bravčová panenka pečená v rúre, doplnená jemnou omáčkou z čerstvých húb a jarnej cibuľky. Vďaka tymianu a bielemu vínu...
Šťavnatá bravčová panenka pečená v rúre, doplnená jemnou omáčkou z čerstvých húb a jarnej cibuľky. Vďaka tymianu a bielemu vínu má jedlo plnú chuť, ale zostáva rýchle a jednoduché. Skvelý tip na víkendový obed aj rýchlu večeru počas týždňa.
Hlavné jedlá
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Cestoviny
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Bravčové mäso
Pečené
Zapekané
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 2 ks – bravčová panenka
- 2 PL – olej
- 3 PL – maslo
- 3 ks – jarná cibuľka
- 200 g – čerstvé huby
- 1 KL – tymian
- 0.5 KL – drvená rasca
- 50 ml – biele víno
- 250 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 180 °C, panenku rozdelíme na 4 kusy, huby a cibuľu nakrájame.
- Mäso ochutíme, sprudka opečieme zo všetkých strán a vložíme do rúry na 10–15 minút.
- Upečené mäso necháme prikryté odpočívať.
- Na masle orestujeme cibuľu, pridáme huby, dochutíme tymianom a rascou, restujeme dozlata.
- Prilejeme víno, odvaríme, pridáme smotanu, prehrejeme a zahustíme maslom.
- Panenku nakrájame a podávame s omáčkou a prílohou podľa chuti.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcovapanenka #pecenejedlo #hubovaomacka #rychlyobed #vikendovyobed #panenka #jemnejedlo
11 zobrazení