Karé s tarhoňou /
Voňavé bravčové karé dusené s cibuľou, paprikou a paradajkou, podávané s opekanou tarhoňou. Klasika školských jedální, ktorá vás prenesie späť...
Voňavé bravčové karé dusené s cibuľou, paprikou a paradajkou, podávané s opekanou tarhoňou. Klasika školských jedální, ktorá vás prenesie späť do detstva. Výborne chutí s nakladanými uhorkami alebo kyslou zeleninou. Poctivé jedlo z jedného hrnca, ktoré nikdy nesklame.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Cestoviny
Zeleninové jedlá
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Letné
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – bravčová masť
- 2 ks – cibuľa
- 1 PL – mletá paprika
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 1 KL – mletá rasca
- 0.5 KL – soľ
- 1 ks – paradajka
- 1 ks – biela paprika
- 200 g – tarhoňa
- 2 PL – olej
- podľa chuti – soľ (do tarhone)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na masti orestujeme cibuľu, stiahneme z ohňa a vmiešame mletú papriku, podlejeme vodou.
- Pridáme nakrájané mäso a dusíme do biela, ochutíme soľou, korením a rascou.
- Pridáme paradajku, papriku, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave.
- Tarhoňu opražíme na oleji dozlata, pridáme soľ a vodu, prikryjeme a dusíme do mäkka.
- Servírujeme mäso s tarhoňou a nakladanými uhorkami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#dusenejedlo #kare #tarhona #skolskajedalen #slovenskakuchyna #klasickejedla #uhorky #rychlyobed
13 zobrazení