Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Znojemský guláš s kyslými uhorkami a hovädzím mäsom

Znojemský guláš / Znojemský guláš je tradičná česká špecialita, kde sa hovädzie mäso dusí s kyslými uhorkami, slaninou a vývarom. Typickú chuť mu... Znojemský guláš je tradičná česká špecialita, kde sa hovädzie mäso dusí s kyslými uhorkami, slaninou a vývarom. Typickú chuť mu dodáva nálev z uhoriek a zmes klasických gulášových korenín. Výborne chutí s ryžou, knedľou alebo chlebom. Sýte a poctivé jedlo ako stvorené na nedeľný obed.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Ryža Hovädzie mäso Dusené Varené Zimné Česká kuchyňa
15 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – hovädzie mäso (stehno)
  • 100 g – slanina
  • 1 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 KL – mletá paprika
  • 1 PL – hladká múka
  • 4 ks – kyslé uhorky
  • 150 ml – nálev z uhoriek
  • 300 ml – mäsový vývar
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Slaninu nakrájame a opečieme do chrumkava, odložíme bokom.
  2. Na tuku orestujeme cibuľu dozlata.
  3. Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
  4. Pridáme cesnak, korenie, papriku, uhorky, múku, premiešame.
  5. Zalejeme nálevom z uhoriek a vývarom, mäso dusíme zakryté domäkka.
  6. Dochutíme soľou a korením, podávame s ryžou, knedľou alebo chlebom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#znojemskygulas #ceskakuchyna #hovadzimäso #uhorky #tradicnyobed #dusenejedlo #gulase
13 zobrazení