Znojemský guláš /
Znojemský guláš je tradičná česká špecialita, kde sa hovädzie mäso dusí s kyslými uhorkami, slaninou a vývarom. Typickú chuť mu...
Znojemský guláš je tradičná česká špecialita, kde sa hovädzie mäso dusí s kyslými uhorkami, slaninou a vývarom. Typickú chuť mu dodáva nálev z uhoriek a zmes klasických gulášových korenín. Výborne chutí s ryžou, knedľou alebo chlebom. Sýte a poctivé jedlo ako stvorené na nedeľný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Ryža
Hovädzie mäso
Dusené
Varené
Zimné
Česká kuchyňa
15 min príprava
90 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – hovädzie mäso (stehno)
- 100 g – slanina
- 1 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – drvená rasca
- 1 KL – mletá paprika
- 1 PL – hladká múka
- 4 ks – kyslé uhorky
- 150 ml – nálev z uhoriek
- 300 ml – mäsový vývar
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Slaninu nakrájame a opečieme do chrumkava, odložíme bokom.
- Na tuku orestujeme cibuľu dozlata.
- Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
- Pridáme cesnak, korenie, papriku, uhorky, múku, premiešame.
- Zalejeme nálevom z uhoriek a vývarom, mäso dusíme zakryté domäkka.
- Dochutíme soľou a korením, podávame s ryžou, knedľou alebo chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#znojemskygulas #ceskakuchyna #hovadzimäso #uhorky #tradicnyobed #dusenejedlo #gulase
13 zobrazení