Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracie prsia s marhuľovou omáčkou a varenou ryžou

Kuracie prsia s marhuľami / Rýchly a netradičný recept s harmonickým spojením sladkých marhúľ a jemne opečeného kuracieho mäsa. Marhuľová omáčka s nádychom zázvoru a... Rýchly a netradičný recept s harmonickým spojením sladkých marhúľ a jemne opečeného kuracieho mäsa. Marhuľová omáčka s nádychom zázvoru a jablčného octu výborne dopĺňa chuť kuracích pŕs. Skvelá voľba pre ľahký obed či večeru so zaujímavým kontrastom chutí.
Hlavné jedlá Obed Večera Ovocné Rýchla príprava (do 30 min.) Ryža Kuracie mäso Pečené Letné Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 3

  • 2 ks – kuracie prsia
  • 2 PL – olej
  • 100 g – marhuľový džem
  • 0.5 KL – mletý zázvor
  • 1 KL – jablčný ocot
  • 100 ml – voda
  • 4 ks – marhule
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Kuracie prsia nakrájame na plátky, ochutíme, položíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme 25 minút.
  3. Na panvici privedieme do varu džem, zázvor, ocot a vodu, varíme do zhustnutia.
  4. Do omáčky pridáme na mesiačiky nakrájané marhule a krátko podusíme.
  5. Prsia rozdelíme na taniere, polejeme omáčkou a podávame s dusenými marhuľami a varenou ryžou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieprsia #marhule #sladkokyslejedlo #rychlyobed #letnejedlo #ovocnaomacka #ryza
8 zobrazení