Cuketové rolky s mäsom /
Letný recept plný chuti a vôní – cuketové rolky plnené šťavnatou mäsovou zmesou, pečené v paradajkovej omáčke a dochutené čerstvou...
Letný recept plný chuti a vôní – cuketové rolky plnené šťavnatou mäsovou zmesou, pečené v paradajkovej omáčke a dochutené čerstvou bazalkou. Tento jednoduchý a výživný obed si zamilujú aj tí, ktorí bežne po cukete nesiahajú.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Syry
Zeleninové jedlá
Mleté mäso
Zapekané
Letné
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
45 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 2 ks – cuketa
- 1 ks – cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 500 g – mleté mäso
- 400 ml – paradajková omáčka
- 1 hrsť – čerstvá bazalka
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – strúhaný parmezán
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cuketu nakrájame na tenké plátky po dĺžke.
- Cibuľu, cesnak a bazalku nasekáme.
- Mäso zmiešame s cibuľou, cesnakom, soľou a korením.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Paradajkovú omáčku zmiešame s bazalkou, väčšinu nalejeme do zapekacej misy.
- Na plátky cukety natrieme mäsovú zmes a zrolujeme.
- Rolky uložíme do misy a pečieme 45 minút.
- Na záver posypeme syrom a podávame so zvyšnou omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cuketa #letnejedlo #mletémäso #paradajkovaomacka #zdravyobed #rolky #zapekane
8 zobrazení