Hrášková polievka /
Hrášková s ricottovými knedličkami je lahodná jarná polievka, ktorá osvieži a zároveň príjemne zasýti. Vďaka hrášku, bylinkám a nadýchaným syrovým...
Hrášková s ricottovými knedličkami je lahodná jarná polievka, ktorá osvieži a zároveň príjemne zasýti. Vďaka hrášku, bylinkám a nadýchaným syrovým knedličkám vytvára harmonickú kombináciu chutí vhodnú aj na slávnostné servírovanie.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 150 g – zemiaky
- 10 lístkov – mäta
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 50 g – maslo
- 1 liter – zeleninový vývar (bujón)
- 700 g – mrazený hrášok
- 200 ml – smotana na varenie
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks – rožok
- 100 ml – mlieko
- 1 PL – čerstvý kôpor
- 250 g – ricotta
- 1 ks – vajce
- 120 g – hladká múka
- podľa chuti – soľ (do cesta)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rožok nakrájame a namočíme na 10 minút do mlieka. Medzitým nasekáme kôpor.
- Vyžmýkaný rožok zmiešame s ricottou, vajcom, múkou, soľou a kôprom. Necháme postáť 30 minút.
- Zemiaky nakrájame na malé kocky, bylinky opláchneme a nasekáme.
- V hrnci roztopíme maslo, orestujeme zemiaky, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme 10 minút.
- Pridáme hrášok, mätu, petržlen, varíme ešte 5 minút, rozmixujeme, precedíme a vmiešame smotanu. Prehrejeme.
- Z ricottovej zmesi vytvarujeme knedličky a varíme ich vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Podávame s polievkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hraskova #jarna #knedlicky #ricotta #bylinkova #kremova #zdravaobed
5 zobrazení