Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kyslá kapusta s mäsom a ryžou pečená na spôsob koložvárskej

Kapusta s mäsom a ryžou / Tento recept je inšpirovaný maďarskou kuchyňou a obľúbenou koložvárskou kapustou. Kombinácia šťavnatého bravčového mäsa, kyslej kapusty, údenej slaniny a jemnej... Tento recept je inšpirovaný maďarskou kuchyňou a obľúbenou koložvárskou kapustou. Kombinácia šťavnatého bravčového mäsa, kyslej kapusty, údenej slaniny a jemnej ryže vytvára hutné a sýte jedlo, ktoré zahreje a zasýti. Skvelý tip na rodinný obed aj ako jedlo na viac dní.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Ryža Bravčové mäso Pečené Zapekané Zimné Maďarská kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6

  • 1000 g – bravčové stehno alebo pliecko
  • 1000 g – kyslá kapusta
  • 150 g – údená slanina
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 ks – paprika
  • 1 ks – paradajka
  • 1 PL – mletá paprika
  • 3 ks – bobkový list
  • 200 g – ryža
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso nakrájame na kocky, kapustu prepláchneme, zeleninu a slaninu nakrájame.
  2. Slaninu a cibuľu opečieme, pridáme papriku a paradajku, chvíľu restujeme.
  3. Pridáme mäso, dochutíme koreninami a pridáme ryžu a vodu. Varíme zakryté 30 minút.
  4. Hotovú zmes vložíme do zapekacej misy, na vrch rozložíme kapustu.
  5. Pečieme 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kyslakapusta #bravcovemaso #ryza #kolozvarska #zapekanejedlo #madarskainspiracia #pecenejedla
8 zobrazení