Kapusta s mäsom a ryžou /
Tento recept je inšpirovaný maďarskou kuchyňou a obľúbenou koložvárskou kapustou. Kombinácia šťavnatého bravčového mäsa, kyslej kapusty, údenej slaniny a jemnej...
Tento recept je inšpirovaný maďarskou kuchyňou a obľúbenou koložvárskou kapustou. Kombinácia šťavnatého bravčového mäsa, kyslej kapusty, údenej slaniny a jemnej ryže vytvára hutné a sýte jedlo, ktoré zahreje a zasýti. Skvelý tip na rodinný obed aj ako jedlo na viac dní.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Ryža
Bravčové mäso
Pečené
Zapekané
Zimné
Maďarská kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6
- 1000 g – bravčové stehno alebo pliecko
- 1000 g – kyslá kapusta
- 150 g – údená slanina
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – paprika
- 1 ks – paradajka
- 1 PL – mletá paprika
- 3 ks – bobkový list
- 200 g – ryža
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso nakrájame na kocky, kapustu prepláchneme, zeleninu a slaninu nakrájame.
- Slaninu a cibuľu opečieme, pridáme papriku a paradajku, chvíľu restujeme.
- Pridáme mäso, dochutíme koreninami a pridáme ryžu a vodu. Varíme zakryté 30 minút.
- Hotovú zmes vložíme do zapekacej misy, na vrch rozložíme kapustu.
- Pečieme 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kyslakapusta #bravcovemaso #ryza #kolozvarska #zapekanejedlo #madarskainspiracia #pecenejedla
8 zobrazení