Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kurča na paprike s omáčkou zo smotany a korením

Kurča na paprike / Tradičné kurča na paprike patrí medzi poklady českej aj slovenskej kuchyne. Vyzretá chuť sladkej papriky, vývaru a dvoch druhov smotany... Tradičné kurča na paprike patrí medzi poklady českej aj slovenskej kuchyne. Vyzretá chuť sladkej papriky, vývaru a dvoch druhov smotany vytvára zamatovú omáčku, ktorá výborne ladí s jemne vareným kuracím mäsom. Ideálne s knedľou, haluškami či cestovinou.
Hlavné jedlá Obed Večera Cestoviny Tradičné jedlá Kuracie mäso Dusené Varené Česká kuchyňa
20 min príprava
100 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – kurča
  • 1 ks – mrkva
  • 1 ks – petržlen
  • 0.25 ks – zeler
  • 2 ks – cibuľa
  • 50 g – maslo
  • 2 PL – mletá paprika
  • 2 ks – bobkový list
  • 2 PL – hladká múka
  • 250 ml – smotana na šľahanie
  • 2 PL – kyslá smotana
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kurča naporciujeme, odložíme chrbát a krídla na vývar.
  2. Vodu s cibuľou, koreňovou zeleninou a korením privedieme do varu, pridáme kúsky kurčaťa a varíme necelú hodinu.
  3. Mäso vyberieme, vývar scedíme a necháme zahrievať.
  4. Druhú cibuľu orestujeme na masle, prisypeme papriku, premiešame, prilejeme vývar a pridáme bobkový list. Varíme zakryté 20 minút.
  5. Z múky a oboch smotán vyšľaháme zmes, ktorú pomaly vmiešame do omáčky.
  6. Omáčku varíme asi 15 minút, vyberieme bobkový list, rozmixujeme a prípadne prepasírujeme.
  7. Dochutíme, prehrejeme s mäsom a podávame s haluškami, cestovinou alebo knedľou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kurcanapaprike #tradicnyobed #smotanovaomacka #ceskakuchyna #knedla #halusky #cestoviny
12 zobrazení