Kurča na paprike /
Tradičné kurča na paprike patrí medzi poklady českej aj slovenskej kuchyne. Vyzretá chuť sladkej papriky, vývaru a dvoch druhov smotany...
Tradičné kurča na paprike patrí medzi poklady českej aj slovenskej kuchyne. Vyzretá chuť sladkej papriky, vývaru a dvoch druhov smotany vytvára zamatovú omáčku, ktorá výborne ladí s jemne vareným kuracím mäsom. Ideálne s knedľou, haluškami či cestovinou.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Cestoviny
Tradičné jedlá
Kuracie mäso
Dusené
Varené
Česká kuchyňa
20 min príprava
100 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – kurča
- 1 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.25 ks – zeler
- 2 ks – cibuľa
- 50 g – maslo
- 2 PL – mletá paprika
- 2 ks – bobkový list
- 2 PL – hladká múka
- 250 ml – smotana na šľahanie
- 2 PL – kyslá smotana
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kurča naporciujeme, odložíme chrbát a krídla na vývar.
- Vodu s cibuľou, koreňovou zeleninou a korením privedieme do varu, pridáme kúsky kurčaťa a varíme necelú hodinu.
- Mäso vyberieme, vývar scedíme a necháme zahrievať.
- Druhú cibuľu orestujeme na masle, prisypeme papriku, premiešame, prilejeme vývar a pridáme bobkový list. Varíme zakryté 20 minút.
- Z múky a oboch smotán vyšľaháme zmes, ktorú pomaly vmiešame do omáčky.
- Omáčku varíme asi 15 minút, vyberieme bobkový list, rozmixujeme a prípadne prepasírujeme.
- Dochutíme, prehrejeme s mäsom a podávame s haluškami, cestovinou alebo knedľou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kurcanapaprike #tradicnyobed #smotanovaomacka #ceskakuchyna #knedla #halusky #cestoviny
12 zobrazení