Kačacie prsia s jablkami /
Kačacie prsia so zlatistou kožou, podávané s jemnou omáčkou z karamelizovaných jabĺk a červeného vína, vytvoria dokonalý zážitok pre každého...
Kačacie prsia so zlatistou kožou, podávané s jemnou omáčkou z karamelizovaných jabĺk a červeného vína, vytvoria dokonalý zážitok pre každého gurmána. Vďaka kontrastu sladkastej ovocnej omáčky a šťavnatého mäsa vzniká harmonické a výrazné jedlo ako stvorené na nedeľný obed alebo špeciálnu večeru.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Exotické jedlá
Ovocné
Kačacie mäso
Pečené
Zapekané
Jesenné
Talianska kuchyňa
25 min príprava
25 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4
- 4 ks – kačacie prsia
- 2 ks – väčšie jablko
- 1 PL – citrónová šťava
- 3 PL – kryštálový cukor
- 50 g – maslo
- 1 ks – pomaranč
- 1 KL – škorica
- 1 ks – šalotka
- 2 strúčiky – cesnak
- 250 ml – červené víno
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kačacie prsia osušíme, narežeme kožu, osolíme a okoreníme, necháme odležať.
- Jablká nakrájame a premiešame s citrónovou šťavou.
- Na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme polovicu masla, jablká, škoricu a pomarančovú šťavu. Dusíme domäkka a odstavíme.
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Prsia opečieme na strane s kožou do chrumkava, potom aj z druhej strany a dáme zapiecť na 6–8 minút.
- Do výpeku pridáme zvyšné maslo, šalotku a cesnak, zalejeme vínom, zredukujeme a vmiešame jablká.
- Kačacie prsia nakrájame a podávame preliate omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kacacieprsia #jablkovaomacka #vino #sladkokyslejedlo #luxusnyobed #jesennejedlo
14 zobrazení