Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečené kačacie stehná s hroznom a zemiakmi s majoránom

Kačacie stehná s hroznom a zemiakmi / Kačacie stehná pečené do zlatista v bielom víne a cesnakovo-rozmarínovej marináde dopĺňa sladkasté hrozno, ktoré dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť. Ako... Kačacie stehná pečené do zlatista v bielom víne a cesnakovo-rozmarínovej marináde dopĺňa sladkasté hrozno, ktoré dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť. Ako príloha sa podávajú jemné zemiaky s vôňou masla a čerstvého majoránu. Skvelá voľba pre sviatočný obed alebo večeru s vínom.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Tradičné jedlá Kačacie mäso Pečené Zapekané Jesenné Slovenská kuchyňa
20 min príprava
120 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 4 ks – kačacie stehná
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 vetvička – rozmarín
  • 100 ml – suché biele víno
  • 150 g – biele hrozno
  • 150 g – červené hrozno
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 1000 g – zemiaky
  • 4 vetvičky – čerstvá majoránka
  • 2 PL – maslo
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a rozmarínom.
  2. Opečieme ich na panvici z oboch strán a presunieme do pekáča kožou nahor.
  3. Pokvapkáme výpekom, zalejeme vínom a trochou vody, prikryjeme a pečieme 1–1.5 hodiny pri 180 °C.
  4. Medzitým hrozno umyjeme a zbavíme jadierok.
  5. Zemiaky nakrájame na štvorce, uvaríme, scedíme, potom premiešame na masle s nasekaným majoránom.
  6. Po dopečení stehná odokryjeme, posypeme hroznom a ešte 20–30 minút zapekáme.
  7. Podávame s majoránovými zemiakmi a šťavou z hrozna.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kacacie #pecenejedlo #hrozno #zemiaky #majoran #slavnostnyobed #vino
10 zobrazení