Kačacie stehná s hroznom a zemiakmi /
Kačacie stehná pečené do zlatista v bielom víne a cesnakovo-rozmarínovej marináde dopĺňa sladkasté hrozno, ktoré dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť. Ako...
Kačacie stehná pečené do zlatista v bielom víne a cesnakovo-rozmarínovej marináde dopĺňa sladkasté hrozno, ktoré dodáva pokrmu nezameniteľnú chuť. Ako príloha sa podávajú jemné zemiaky s vôňou masla a čerstvého majoránu. Skvelá voľba pre sviatočný obed alebo večeru s vínom.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Kačacie mäso
Pečené
Zapekané
Jesenné
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
120 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 4 ks – kačacie stehná
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 vetvička – rozmarín
- 100 ml – suché biele víno
- 150 g – biele hrozno
- 150 g – červené hrozno
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 1000 g – zemiaky
- 4 vetvičky – čerstvá majoránka
- 2 PL – maslo
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a rozmarínom.
- Opečieme ich na panvici z oboch strán a presunieme do pekáča kožou nahor.
- Pokvapkáme výpekom, zalejeme vínom a trochou vody, prikryjeme a pečieme 1–1.5 hodiny pri 180 °C.
- Medzitým hrozno umyjeme a zbavíme jadierok.
- Zemiaky nakrájame na štvorce, uvaríme, scedíme, potom premiešame na masle s nasekaným majoránom.
- Po dopečení stehná odokryjeme, posypeme hroznom a ešte 20–30 minút zapekáme.
- Podávame s majoránovými zemiakmi a šťavou z hrozna.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kacacie #pecenejedlo #hrozno #zemiaky #majoran #slavnostnyobed #vino
10 zobrazení