Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Morčacia roláda s jablkami a syrovou krupicou: Jemná a šťavnatá

Morčacia roláda / Táto pôsobivá roláda z morčacích pŕs je plnená sladkými jablkami, obalená v slanine a pečená do zlatista. Výnimočne ladí s... Táto pôsobivá roláda z morčacích pŕs je plnená sladkými jablkami, obalená v slanine a pečená do zlatista. Výnimočne ladí s jemnou krupicovou kašou obohatenou o smotanový syr. Skvelý tip na nedeľný obed či sviatočné pohostenie – z jednoduchých surovín vykúzlite efektné a chutné jedlo.
Hlavné jedlá Obed Slané chuťovky Večera Múčne jedlá Rýchla príprava (do 30 min.) Morčacie mäso Zapekané Jesenné Slovenská kuchyňa
20 min príprava
40 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 4

  • 700 g – morčacie prsia
  • 2 ks – kyslé jablko
  • 12 plátkov – slanina
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 2 hrnčeky – plnotučné mlieko
  • 1 hrnček – krupica
  • 100 g – smotanový syr
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Morčacie prsia narežeme a otvoríme ako knihu na štyri väčšie plátky.
  2. Jablká nakrájame na tenké plátky, rúru predhrejeme na 220 °C.
  3. Mäso osolíme, okoreníme, obložíme jablkami a zvinieme do rolád, ktoré obalíme slaninou.
  4. Rolády preložíme do pekáča, pečieme prikryté 20 minút, potom odokryté ešte 15 minút dozlata.
  5. Mlieko privedieme do varu, pridáme soľ a krupicu, varíme do zhustnutia asi 5 minút.
  6. Na záver primiešame smotanový syr pre extra jemnosť.
  7. Podávame nakrájanú roládu na plátky s porciou krémovej krupice.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#morciemasо #rolada #krupica #jablka #pecenie #slavnostnejedlo #rychlyobed
9 zobrazení