Morčacia roláda /
Táto pôsobivá roláda z morčacích pŕs je plnená sladkými jablkami, obalená v slanine a pečená do zlatista. Výnimočne ladí s...
Táto pôsobivá roláda z morčacích pŕs je plnená sladkými jablkami, obalená v slanine a pečená do zlatista. Výnimočne ladí s jemnou krupicovou kašou obohatenou o smotanový syr. Skvelý tip na nedeľný obed či sviatočné pohostenie – z jednoduchých surovín vykúzlite efektné a chutné jedlo.
Hlavné jedlá
Obed
Slané chuťovky
Večera
Múčne jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Morčacie mäso
Zapekané
Jesenné
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
40 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 4
- 700 g – morčacie prsia
- 2 ks – kyslé jablko
- 12 plátkov – slanina
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 2 hrnčeky – plnotučné mlieko
- 1 hrnček – krupica
- 100 g – smotanový syr
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Morčacie prsia narežeme a otvoríme ako knihu na štyri väčšie plátky.
- Jablká nakrájame na tenké plátky, rúru predhrejeme na 220 °C.
- Mäso osolíme, okoreníme, obložíme jablkami a zvinieme do rolád, ktoré obalíme slaninou.
- Rolády preložíme do pekáča, pečieme prikryté 20 minút, potom odokryté ešte 15 minút dozlata.
- Mlieko privedieme do varu, pridáme soľ a krupicu, varíme do zhustnutia asi 5 minút.
- Na záver primiešame smotanový syr pre extra jemnosť.
- Podávame nakrájanú roládu na plátky s porciou krémovej krupice.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#morciemasо #rolada #krupica #jablka #pecenie #slavnostnejedlo #rychlyobed
9 zobrazení