Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Chrumkavé kuracie prsia s hubovo-vínovou omáčkou

Kuracie prsia s omáčkou z vína a húb / Elegantné kuracie prsia so zlatistou krustou, zapečené a podávané s jemne redukovanou omáčkou z vína, vývaru a restovaných húb. Tento... Elegantné kuracie prsia so zlatistou krustou, zapečené a podávané s jemne redukovanou omáčkou z vína, vývaru a restovaných húb. Tento recept prináša reštauračný zážitok priamo domov – výnimočne chutný a zároveň rýchlo hotový. Podávajte so zemiakovou kašou alebo čerstvým pečivom.
Hlavné jedlá Obed Večera Exotické jedlá Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Kuracie mäso Pečené Zapekané Slovenská kuchyňa
16 min príprava
30 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4

  • 4 ks – kuracie prsia
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 3 PL – olej
  • 4 PL – panko strúhanka
  • 2 PL – strúhaný parmezán
  • 0.5 KL – údená paprika
  • 0.5 KL – tymian
  • 200 g – čerstvé huby
  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – šalotka
  • 1 strúčik – cesnak
  • 200 ml – kurací vývar
  • 200 ml – červené víno
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie prsia naklepeme, ochutíme a sprudka opečieme dozlata z oboch strán, presunieme na plech.
  2. Zmiešame strúhanku s parmezánom, tymianom a paprikou a nasypeme na mäso.
  3. Pokvapkáme výpekom a olejom, zapekáme 10–15 minút pri 200 °C.
  4. Na panvici orestujeme huby nasucho, odložíme ich bokom.
  5. Na masle restujeme šalotku a cesnak, pridáme víno a vývar, redukujeme na polovicu objemu.
  6. Vrátime huby, ochutíme a krátko prehrejeme.
  7. Prsia servírujeme s omáčkou, ideálne so zemiakovou kašou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieprsia #huby #vino #vecera #peceneprsia #jemnaomacka #delikatesa
15 zobrazení