Tekvicové rizoto s kuracím /
Krémové rizoto s maslovou tekvicou a jemnými kúskami kuracieho mäsa je esenciou jesennej pohody. Vďaka vývaru, kyslej smotane a parmezánu...
Krémové rizoto s maslovou tekvicou a jemnými kúskami kuracieho mäsa je esenciou jesennej pohody. Vďaka vývaru, kyslej smotane a parmezánu získava dokonalú konzistenciu a hrejivú chuť, ktorú oceníte po chladnom dni. Ideálne ako rýchla, no gurmánska večera pre dvoch.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Zeleninové jedlá
Ryža
Kuracie mäso
Jesenné
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 3 PL – olivový olej
- 0.5 ks – maslová tekvica
- 250 g – kuracie prsia
- 1 ks – cibuľa
- 2 hrste – ryža na rizoto
- 750 g – zeleninový vývar (bujón)
- 2 PL – kyslá smotana
- 50 g – parmezán
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, kuracie mäso nakrájame podobne.
- Na oleji orestujeme tekvicu, potom kuracie mäso a cibuľu, osolíme a okoreníme.
- Zmes odložíme, na zvyšnom oleji krátko opražíme ryžu.
- Postupne prilievame horúci vývar a varíme do polomäkka.
- Pridáme mäso s tekvicou späť do panvice, pokračujeme vo varení do al dente stavu.
- Na záver vmiešame kyslú smotanu, parmezán a vňať.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#rizoto #tekvica #kuraciemaso #jesennerecepty #parmezan #rychlavecera #kremoverizoto
7 zobrazení