Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Marocké kura s olivami, sušeným ovocím a korenistou omáčkou

Marocké kura / Tento orientálne ladený recept spája v jednom hrnci všetko – jemne pikantné kura, sladké sušené ovocie, olivy a citrón. Výsledkom... Tento orientálne ladený recept spája v jednom hrnci všetko – jemne pikantné kura, sladké sušené ovocie, olivy a citrón. Výsledkom je delikátne, voňavé jedlo plné exotiky, v ktorom sa miešajú chute severnej Afriky s komfortom domácej kuchyne. Ideálne na slávnostný obed alebo večeru pri pohári vína.
Hlavné jedlá Obed Večera Exotické jedlá Zeleninové jedlá Ryža Kuracie mäso Dusené Pečené Zapekané Juhoamerická kuchyňa
50 min príprava
75 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 ks – kura
  • 1 PL – údená paprika
  • 1 KL – škorica
  • 1 KL – mletý zázvor
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 ks – citrón
  • 50 g – olivy
  • 50 g – hrozienka
  • 50 g – sušené marhule
  • 3 PL – paradajkový pretlak
  • 300 ml – kurací vývar (bujón)
  • 1 hrsť – čerstvý koriander
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kura naporciujeme na menšie časti, trup odložíme na vývar.
  2. Zmiešame koreniny a soľ, zmes vtierame do mäsa a necháme marinovať 45 minút.
  3. Kuracie kúsky sprudka opečieme na oleji z oboch strán a odložíme bokom.
  4. Vo výpeku orestujeme naraz cibuľu, cesnak, olivy, hrozienka, marhule a plátky citróna.
  5. Pridáme paradajkový pretlak a vývar, vrátime kura a prikryté dusíme 45–60 minút.
  6. Na záver dochutíme, posypeme koriandrom a servírujeme s ryžou alebo kuskusom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#marockekura #orientalnekorenie #olivy #suseneovocie #kura #kuskus #dusenejedlo
8 zobrazení