Kuracie prsia so syrom a zemiakmi /
Tento recept vás prekvapí jednoduchosťou aj chuťou. Šťavnaté kuracie prsia obalené v chrumkavej syrovej kruste, zapečené na slanine a podávané...
Tento recept vás prekvapí jednoduchosťou aj chuťou. Šťavnaté kuracie prsia obalené v chrumkavej syrovej kruste, zapečené na slanine a podávané s maslovými zemiakmi, vytvoria výborný obed, po ktorom si oblížete prsty. Vhodné aj na nedeľu alebo návštevu.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Zemiaky
Kuracie mäso
Pečené
Zapekané
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
40 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 500 g – kuracie prsia
- 1 štipka – muškátový oriešok
- 250 g – tvrdý syr
- 100 g – hladká múka
- 2 ks – vajce
- 250 g – slanina
- 500 g – zemiaky
- 3 PL – maslo
- 1 PL – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orieškom.
- Syr nastrúhame, rúru predhrejeme na 180 °C, plech vystelieme slaninou.
- Mäso obalíme v múke, vajci, syre a poukladáme na slaninu, posypeme zvyšným syrom a slaninou.
- Pečieme zakryté 30 minút, potom odkryté ešte zapečieme.
- Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nakrájame a opečieme na masle dozlata.
- Mäso necháme krátko odpočívať, podávame so zemiakmi a petržlenovou vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracieprsia #pecenerecepty #obed #zemiaky #maslo #slaninovakrusta #syrovejedlo
15 zobrazení