Sekaná so slaninou /
Sekaná so slaninou patrí medzi klasiku, no s prídavkom jablkového pyré získava nový rozmer – je jemná, šťavnatá a chuťovo...
Sekaná so slaninou patrí medzi klasiku, no s prídavkom jablkového pyré získava nový rozmer – je jemná, šťavnatá a chuťovo vyvážená. Tento recept je ideálny pre nedeľný obed, keď chcete rodinu prekvapiť niečím známym, ale predsa výnimočným. Chrumkavá slanina na povrchu, vláčne vnútro a vôňa korenín tvoria dokonalú kombináciu.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Hovädzie mäso
Mleté mäso
Pečené
Zapekané
Zimné
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 1000 g – mleté mäso (zmes hovädzie a bravčové)
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 4 strúčiky – cesnak
- 2 ks – rožok
- 100 ml – mlieko
- 1 ks – vajce
- 4 PL – jablkové pyré
- 1 PL – francúzska horčica
- 1 KL – mletá rasca
- 1 KL – oregano
- 1 KL – údená paprika
- 1 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 10 plátkov – slanina
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji opražíme cibuľu do mäkka, pridáme cesnak a zložíme z ohňa.
- Rožky nakrájame a namočíme do mlieka na pár minút.
- Zmiešame mäso s pripravenou cibuľou, cesnakom, koreninami a ďalšími prísadami.
- Vytvarujeme bochník, ktorý obalíme slaninou a uložíme do pekáča.
- Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme 45 minút pri 180 °C.
- Na záver odkryjeme a dopekáme ďalších 15–20 minút do chrumkava.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sekaná #slanina #mletémäso #obed #pečenie #domácejedlo #jablkovépyré
18 zobrazení