Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Šťavnatá sekaná so slaninou: Neodolateľná klasika s vylepšením

Sekaná so slaninou / Sekaná so slaninou patrí medzi klasiku, no s prídavkom jablkového pyré získava nový rozmer – je jemná, šťavnatá a chuťovo... Sekaná so slaninou patrí medzi klasiku, no s prídavkom jablkového pyré získava nový rozmer – je jemná, šťavnatá a chuťovo vyvážená. Tento recept je ideálny pre nedeľný obed, keď chcete rodinu prekvapiť niečím známym, ale predsa výnimočným. Chrumkavá slanina na povrchu, vláčne vnútro a vôňa korenín tvoria dokonalú kombináciu.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Bravčové mäso Hovädzie mäso Mleté mäso Pečené Zapekané Zimné Slovenská kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 1000 g – mleté mäso (zmes hovädzie a bravčové)
  • 2 PL – olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 2 ks – rožok
  • 100 ml – mlieko
  • 1 ks – vajce
  • 4 PL – jablkové pyré
  • 1 PL – francúzska horčica
  • 1 KL – mletá rasca
  • 1 KL – oregano
  • 1 KL – údená paprika
  • 1 KL – soľ
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 10 plátkov – slanina
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji opražíme cibuľu do mäkka, pridáme cesnak a zložíme z ohňa.
  2. Rožky nakrájame a namočíme do mlieka na pár minút.
  3. Zmiešame mäso s pripravenou cibuľou, cesnakom, koreninami a ďalšími prísadami.
  4. Vytvarujeme bochník, ktorý obalíme slaninou a uložíme do pekáča.
  5. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme 45 minút pri 180 °C.
  6. Na záver odkryjeme a dopekáme ďalších 15–20 minút do chrumkava.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sekaná #slanina #mletémäso #obed #pečenie #domácejedlo #jablkovépyré
18 zobrazení