Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Gazdovské kurča na červenom víne

Kurča na víne / Sýte, aromatické a výnimočne chutné kuracie stehná pomaly dusené v červenom víne s mrkvou, hubami a koreninami. Vhodné na slávnostnú... Sýte, aromatické a výnimočne chutné kuracie stehná pomaly dusené v červenom víne s mrkvou, hubami a koreninami. Vhodné na slávnostnú aj každodennú večeru, podávané s celými varenými zemiakmi, ktoré výborne absorbujú lahodnú omáčku.
Hlavné jedlá Obed Večera Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Kuracie mäso Dusené Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 ks – kuracie stehná
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 200 g – šampińóny
  • 3 ks – mrkva
  • 250 ml – červené víno
  • 500 ml – kurací vývar (bujón)
  • 1 KL – sušený tymián
  • 1 štipka – majorán
  • 1 kg – veľké zemiaky
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Odložíme bokom.
  2. Na výpeku orestujeme cibuľu, cesnak, šampiňóny a mrkvu do zmäknutia.
  3. Pridáme kuracie mäso späť, prilejeme víno a vývar, ochutíme tymianom a majoránom. Prikryté dusíme 45 minút.
  4. Medzitým uvaríme celé zemiaky v osolenej vode do mäkka.
  5. Hotové kurča podávame s dusenou zeleninou, vínovou omáčkou a varenými zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieStehna #gazdovskaVecera #cerveneVino #hlavneJedlo #dusenemaso #komfortnejedlo
16 zobrazení