Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zapekané kuracie prsia s brokolicou a vínovou omáčkou

Kuracie prsia s brokolicou / Lahodné kuracie prsia zapečené s brokolicou a jemnou vínovo-smotanovou omáčkou. Štipka tymianu a muškátového orieška dodá tomuto jednoduchému jedlu sviatočný... Lahodné kuracie prsia zapečené s brokolicou a jemnou vínovo-smotanovou omáčkou. Štipka tymianu a muškátového orieška dodá tomuto jednoduchému jedlu sviatočný nádych. Rýchla a delikátna večera hotová do pol hodiny.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Kuracie mäso Zapekané Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4

  • 400 g – kuracie prsia
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – brokolica
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 KL – sušený tymián
  • 2 PL – maslo
  • 1 PL – hladká múka
  • 100 ml – biele víno
  • 300 ml – smotana na šľahanie
  • 1 štipka – muškátový oriešok
  • 100 g – tvrdý syr
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Sprudka opečieme na oleji z oboch strán.
  2. Mäso vložíme do zapekacej misy, pridáme brokolicu, pretlačený cesnak a posypeme tymianom.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  4. Z masla a múky pripravíme zápražku, zriedime ju vínom a smotanou, dochutíme korením a muškátovým orieškom. Varíme do zhustnutia.
  5. Omáčku nalejeme na mäso s brokolicou, posypeme strúhaným syrom a zapekáme 15 minút.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuracieprsia #brokolica #zapekanejedla #rychlavecera #vinovaomacka #jemnejedla
14 zobrazení