Kuracie prsia s brokolicou /
Lahodné kuracie prsia zapečené s brokolicou a jemnou vínovo-smotanovou omáčkou. Štipka tymianu a muškátového orieška dodá tomuto jednoduchému jedlu sviatočný...
Lahodné kuracie prsia zapečené s brokolicou a jemnou vínovo-smotanovou omáčkou. Štipka tymianu a muškátového orieška dodá tomuto jednoduchému jedlu sviatočný nádych. Rýchla a delikátna večera hotová do pol hodiny.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Kuracie mäso
Zapekané
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4
- 400 g – kuracie prsia
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – brokolica
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 KL – sušený tymián
- 2 PL – maslo
- 1 PL – hladká múka
- 100 ml – biele víno
- 300 ml – smotana na šľahanie
- 1 štipka – muškátový oriešok
- 100 g – tvrdý syr
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme. Sprudka opečieme na oleji z oboch strán.
- Mäso vložíme do zapekacej misy, pridáme brokolicu, pretlačený cesnak a posypeme tymianom.
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Z masla a múky pripravíme zápražku, zriedime ju vínom a smotanou, dochutíme korením a muškátovým orieškom. Varíme do zhustnutia.
- Omáčku nalejeme na mäso s brokolicou, posypeme strúhaným syrom a zapekáme 15 minút.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracieprsia #brokolica #zapekanejedla #rychlavecera #vinovaomacka #jemnejedla
14 zobrazení