Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Morčacie rezne s bylinkovou strúhankou a zemiakovým šalátom

Morčacie rezne so šalátom / Chrumkavé morčacie rezne v bylinkovo-syrovom obale podávané so sviežim šalátom z varených zemiakov, kyslých uhoriek a cibule. Spojenie dvoch receptov... Chrumkavé morčacie rezne v bylinkovo-syrovom obale podávané so sviežim šalátom z varených zemiakov, kyslých uhoriek a cibule. Spojenie dvoch receptov v jednom pre rýchly aj sviatočný obed.
Hlavné jedlá Obed Šaláty Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Morčacie mäso Vyprážané Slovenská kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 4 plátky – morčacie prsia
  • 100 g – hladká múka
  • 100 g – strúhaný parmezán
  • 2 PL – sušené bylinky (rozmarín, tymián, oregano)
  • 200 g – strúhanka
  • 3 ks – vajce
  • trochu – soľ, mleté čierne korenie
  • – olej na vyprážanie
  • 400 g – zemiaky
  • 2 ks – cibuľa
  • 1 PL – ocot
  • 3 ks – bobkový list
  • 6 ks – väčšie kyslé uhorky
  • 2 ks – jarná cibuľka (vňať)
  • 200 g – kyslá smotana
  • 3 PL – majonéza
  • 1 PL – horčica
  • 3 PL – nálev z kyslých uhoriek
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na šalát: zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, varíme s octom a bobkovým listom, potom scedíme.
  2. Pridáme nakrájané uhorky a jarnú cibuľku, premiešame.
  3. Zmiešame smotanu, majonézu, horčicu, nálev, soľ a korenie a pridáme k zemiakom.
  4. Mäso osolíme, okoreníme a obalíme v múke, vajci a bylinkovo-parmezánovej strúhanke.
  5. Rezne vyprážame na miernom ohni 7–10 minút do zlatista.
  6. Servírujeme s vychladeným šalátom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#morcaciemaso #rezne #zemiakovysalat #rychlyobed #bylinky #sviezajedla
14 zobrazení