Morčacie rezne so šalátom /
Chrumkavé morčacie rezne v bylinkovo-syrovom obale podávané so sviežim šalátom z varených zemiakov, kyslých uhoriek a cibule. Spojenie dvoch receptov...
Chrumkavé morčacie rezne v bylinkovo-syrovom obale podávané so sviežim šalátom z varených zemiakov, kyslých uhoriek a cibule. Spojenie dvoch receptov v jednom pre rýchly aj sviatočný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Šaláty
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Morčacie mäso
Vyprážané
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 plátky – morčacie prsia
- 100 g – hladká múka
- 100 g – strúhaný parmezán
- 2 PL – sušené bylinky (rozmarín, tymián, oregano)
- 200 g – strúhanka
- 3 ks – vajce
- trochu – soľ, mleté čierne korenie
- – olej na vyprážanie
- 400 g – zemiaky
- 2 ks – cibuľa
- 1 PL – ocot
- 3 ks – bobkový list
- 6 ks – väčšie kyslé uhorky
- 2 ks – jarná cibuľka (vňať)
- 200 g – kyslá smotana
- 3 PL – majonéza
- 1 PL – horčica
- 3 PL – nálev z kyslých uhoriek
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na šalát: zemiaky a cibuľu nakrájame na kolieska, varíme s octom a bobkovým listom, potom scedíme.
- Pridáme nakrájané uhorky a jarnú cibuľku, premiešame.
- Zmiešame smotanu, majonézu, horčicu, nálev, soľ a korenie a pridáme k zemiakom.
- Mäso osolíme, okoreníme a obalíme v múke, vajci a bylinkovo-parmezánovej strúhanke.
- Rezne vyprážame na miernom ohni 7–10 minút do zlatista.
- Servírujeme s vychladeným šalátom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#morcaciemaso #rezne #zemiakovysalat #rychlyobed #bylinky #sviezajedla
14 zobrazení