Pomaly pečený bôčik /
Šťavnatý bravčový bôčik s chrumkavou kožou, podávaný s jemne nasladlou kapustou a zemiakmi popučenými s výpekom. Jedlo, ktoré vonia tradíciou...
Šťavnatý bravčový bôčik s chrumkavou kožou, podávaný s jemne nasladlou kapustou a zemiakmi popučenými s výpekom. Jedlo, ktoré vonia tradíciou a rodinným stolovaním.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
240 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 4
- 1 kg – bravčový bôčik s kožou
- 1 ks – veľká cibuľa
- trochu – soľ
- 1 kg – kyslá kapusta
- 1 PL – bravčová masť
- 1 ks – cibuľa
- trochu – voda
- podľa chuti – kryštálový cukor
- 1 kg – zemiaky
- trochu – výpek z mäsa
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 220 °C. Kožu bôčika narežeme do mriežky, osolíme a položíme na cibuľu do pekáča s trochou vody.
- Pečieme 30 minút pri 220 °C, potom 3 hodiny na 130 °C, každých 30 minút polejeme výpekom. Na záver zvýšime na 220 °C a zapekáme kožu do chrumkava.
- Kapustu dusíme 30 minút s cibuľou, masti a vodou, dochutíme cukrom.
- Zemiaky uvaríme a popučíme s výpekom z mäsa.
- Bôčik krájame na plátky a servírujeme s kapustou a zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bocik #kapusta #zemiaky #pecenejedla #slovenskakuchyna #tradicnerecepty
7 zobrazení