Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pomaly pečený bôčik so sladko-kyslou kapustou a pučenými zemiakmi

Pomaly pečený bôčik / Šťavnatý bravčový bôčik s chrumkavou kožou, podávaný s jemne nasladlou kapustou a zemiakmi popučenými s výpekom. Jedlo, ktoré vonia tradíciou... Šťavnatý bravčový bôčik s chrumkavou kožou, podávaný s jemne nasladlou kapustou a zemiakmi popučenými s výpekom. Jedlo, ktoré vonia tradíciou a rodinným stolovaním.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Tradičné jedlá Bravčové mäso Pečené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
240 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 4

  • 1 kg – bravčový bôčik s kožou
  • 1 ks – veľká cibuľa
  • trochu – soľ
  • 1 kg – kyslá kapusta
  • 1 PL – bravčová masť
  • 1 ks – cibuľa
  • trochu – voda
  • podľa chuti – kryštálový cukor
  • 1 kg – zemiaky
  • trochu – výpek z mäsa
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. Kožu bôčika narežeme do mriežky, osolíme a položíme na cibuľu do pekáča s trochou vody.
  2. Pečieme 30 minút pri 220 °C, potom 3 hodiny na 130 °C, každých 30 minút polejeme výpekom. Na záver zvýšime na 220 °C a zapekáme kožu do chrumkava.
  3. Kapustu dusíme 30 minút s cibuľou, masti a vodou, dochutíme cukrom.
  4. Zemiaky uvaríme a popučíme s výpekom z mäsa.
  5. Bôčik krájame na plátky a servírujeme s kapustou a zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bocik #kapusta #zemiaky #pecenejedla #slovenskakuchyna #tradicnerecepty
7 zobrazení