Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Plnené morčacie prsia s rozmarínovými zemiakmi: Na sviatok i všedný deň

Plnené morčacie prsia / Morčacie prsia plnené marhuľami a tekvicovými semienkami, obalené v slanine a upečené spolu s rozmarínovými zemiakmi. Sviatočný recept plný chutí,... Morčacie prsia plnené marhuľami a tekvicovými semienkami, obalené v slanine a upečené spolu s rozmarínovými zemiakmi. Sviatočný recept plný chutí, ktorý si obľúbite aj v bežný deň.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Morčacie mäso Pečené Zapekané Slovenská kuchyňa
25 min príprava
60 min tepelná úprava
160 °C
Porcie: 4

  • 700 g – morčacie prsia
  • 100 g – tekvicové semienka
  • 150 g – sušené marhule
  • 150 ml – suché biele víno
  • 50 g – kryštálový cukor
  • 100 g – slanina
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 700 g – zemiaky
  • 5 PL – olej
  • 1 PL – sušený rozmarín
  • 1 KL – sušený cesnak
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 160 °C. Zemiaky predvaríme, premiešame s ochuteným olejom a dáme piecť.
  2. Na panvici opražíme semienka. Marhule povaríme s cukrom a vínom, scedíme.
  3. Morčacie mäso narežeme, osolíme a okoreníme. Slaninu rozložíme na alobal, navrch mäso, plnku a zrolujeme.
  4. Rolku v alobale pečieme 35 minút. Potom odhalíme, zvýšime teplotu na 180 °C a dopečieme spolu so zemiakmi do zlata.
  5. Podávame nakrájané na plátky so zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#morcacieprsia #plnenemaso #zemiaky #rozmarin #slanina #sviatocnejedla
5 zobrazení