Plnené morčacie prsia /
Morčacie prsia plnené marhuľami a tekvicovými semienkami, obalené v slanine a upečené spolu s rozmarínovými zemiakmi. Sviatočný recept plný chutí,...
Morčacie prsia plnené marhuľami a tekvicovými semienkami, obalené v slanine a upečené spolu s rozmarínovými zemiakmi. Sviatočný recept plný chutí, ktorý si obľúbite aj v bežný deň.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Morčacie mäso
Pečené
Zapekané
Slovenská kuchyňa
25 min príprava
60 min tepelná úprava
160 °C
Porcie: 4
- 700 g – morčacie prsia
- 100 g – tekvicové semienka
- 150 g – sušené marhule
- 150 ml – suché biele víno
- 50 g – kryštálový cukor
- 100 g – slanina
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 700 g – zemiaky
- 5 PL – olej
- 1 PL – sušený rozmarín
- 1 KL – sušený cesnak
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 160 °C. Zemiaky predvaríme, premiešame s ochuteným olejom a dáme piecť.
- Na panvici opražíme semienka. Marhule povaríme s cukrom a vínom, scedíme.
- Morčacie mäso narežeme, osolíme a okoreníme. Slaninu rozložíme na alobal, navrch mäso, plnku a zrolujeme.
- Rolku v alobale pečieme 35 minút. Potom odhalíme, zvýšime teplotu na 180 °C a dopečieme spolu so zemiakmi do zlata.
- Podávame nakrájané na plátky so zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#morcacieprsia #plnenemaso #zemiaky #rozmarin #slanina #sviatocnejedla
5 zobrazení