Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Pečené husacie prsia so sušenými marhuľami a kuskusom

Husacie prsia s marhuľami / Šťavnaté husacie prsia pečené do chrumkava, podávané s jemným kuskusom a sladko-slanou marhuľovou omáčkou. Výnimočný recept na sviatočný obed s... Šťavnaté husacie prsia pečené do chrumkava, podávané s jemným kuskusom a sladko-slanou marhuľovou omáčkou. Výnimočný recept na sviatočný obed s elegantnou kombináciou chutí.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Husacie mäso Pečené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 250 g – kuskus
  • 1 ks – limetka
  • 2 ks – husacie prsia
  • 3 vetvičky – tymian
  • 200 g – sušené marhule
  • 4 PL – med
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuskus osolíme, zalejeme vriacou vodou a necháme napučať. Dochutíme limetkovou šťavou.
  2. Rúru predhrejeme na 180°C. Husacie prsia narežeme a opečieme z oboch strán s tymianom.
  3. Preložíme do misy, osolíme, okoreníme a pečieme 8–10 minút. Potom necháme odpočívať.
  4. Na panvici skaramelizujeme med, pridáme marhule, tymian a trochu výpeku.
  5. Mäso nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame s kuskusom a marhuľami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#husacieprsia #marhule #sviatocnejedla #kuskus #pecenejedla #jemnechute
10 zobrazení