Husacie prsia s marhuľami /
Šťavnaté husacie prsia pečené do chrumkava, podávané s jemným kuskusom a sladko-slanou marhuľovou omáčkou. Výnimočný recept na sviatočný obed s...
Šťavnaté husacie prsia pečené do chrumkava, podávané s jemným kuskusom a sladko-slanou marhuľovou omáčkou. Výnimočný recept na sviatočný obed s elegantnou kombináciou chutí.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Husacie mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 250 g – kuskus
- 1 ks – limetka
- 2 ks – husacie prsia
- 3 vetvičky – tymian
- 200 g – sušené marhule
- 4 PL – med
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuskus osolíme, zalejeme vriacou vodou a necháme napučať. Dochutíme limetkovou šťavou.
- Rúru predhrejeme na 180°C. Husacie prsia narežeme a opečieme z oboch strán s tymianom.
- Preložíme do misy, osolíme, okoreníme a pečieme 8–10 minút. Potom necháme odpočívať.
- Na panvici skaramelizujeme med, pridáme marhule, tymian a trochu výpeku.
- Mäso nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame s kuskusom a marhuľami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#husacieprsia #marhule #sviatocnejedla #kuskus #pecenejedla #jemnechute
10 zobrazení