Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Kuracie prsia na poľovnícky spôsob s cviklou a zemiakovo-jablkovým pyré

Kuracie poľovnícke / Zaujímavý a chutný spôsob, ako pripraviť kuracie prsia na poľovnícky spôsob – s vrstvami cvikly, chrenového bešamelu, opekaného mäsa a... Zaujímavý a chutný spôsob, ako pripraviť kuracie prsia na poľovnícky spôsob – s vrstvami cvikly, chrenového bešamelu, opekaného mäsa a zemiakovo-jablkového pyré so slaninkou. Jedlo je výživné, aromatické a skvele sa hodí na víkendový obed.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Kuracie mäso Pečené Varené Slovenská kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6

  • 600 g – kuracie prsia
  • 400 g – zemiaky
  • 2 ks – jablko
  • 2 PL – olej
  • 300 g – varená cvikla
  • 2 PL – maslo
  • 50 ml – mlieko
  • 1 KL – sušený tymián
  • 6 plátkov – slanina
  • 2 PL – hladká múka
  • 250 g – mlieko
  • 3 PL – strúhaný chren
  • podľa chuti – soľ, korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kuracie prsia nakrájame a opečieme s tymiánom.
  2. Zemiaky a jablká uvaríme, rozpučíme s maslom a mliekom.
  3. Bešamel pripravíme z masla, múky, mlieka, chrenu a korenín.
  4. Do vymastenej formy vrstvíme: cviklu, bešamel, kuracie mäso, pyré, slanina.
  5. Pečieme 40 minút pri 180 °C.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kuraciemaso #zapekanejedla #cvikla #chren #zemiaky #polovnickyrecept
14 zobrazení