Kuracie poľovnícke /
Zaujímavý a chutný spôsob, ako pripraviť kuracie prsia na poľovnícky spôsob – s vrstvami cvikly, chrenového bešamelu, opekaného mäsa a...
Zaujímavý a chutný spôsob, ako pripraviť kuracie prsia na poľovnícky spôsob – s vrstvami cvikly, chrenového bešamelu, opekaného mäsa a zemiakovo-jablkového pyré so slaninkou. Jedlo je výživné, aromatické a skvele sa hodí na víkendový obed.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Kuracie mäso
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
60 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6
- 600 g – kuracie prsia
- 400 g – zemiaky
- 2 ks – jablko
- 2 PL – olej
- 300 g – varená cvikla
- 2 PL – maslo
- 50 ml – mlieko
- 1 KL – sušený tymián
- 6 plátkov – slanina
- 2 PL – hladká múka
- 250 g – mlieko
- 3 PL – strúhaný chren
- podľa chuti – soľ, korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia nakrájame a opečieme s tymiánom.
- Zemiaky a jablká uvaríme, rozpučíme s maslom a mliekom.
- Bešamel pripravíme z masla, múky, mlieka, chrenu a korenín.
- Do vymastenej formy vrstvíme: cviklu, bešamel, kuracie mäso, pyré, slanina.
- Pečieme 40 minút pri 180 °C.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciemaso #zapekanejedla #cvikla #chren #zemiaky #polovnickyrecept
14 zobrazení