Mexický kurací guláš /
Pikantnejší variant školského klasického guláša pripravený z kuracích pŕs, papriky a korenín. Vďaka čili vločkám a rascovej aróme chutí autenticky...
Pikantnejší variant školského klasického guláša pripravený z kuracích pŕs, papriky a korenín. Vďaka čili vločkám a rascovej aróme chutí autenticky a rýchlo zasýti. Podávame s ryžou ako rýchly obed či večeru.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Ryža
Kuracie mäso
Dusené
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – kuracie prsia
- 2 PL – olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 KL – drvená rasca
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 0.5 KL – čili vločky
- 1 ks – veľká kápia
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – mletá paprika
- 400 ml – hovädzí vývar
- 1 KL – majorán
- 100 g – mrazený hrášok
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kuracie prsia a zeleninu nakrájame, cesnak nasekáme.
- Cibuľu orestujeme do sklovita, pridáme mäso a koreniny, opekáme do zatiahnutia.
- Pridáme kapiu, neskôr pretlak, cesnak a papriku.
- Podlejeme vývarom a dusíme zakryté cca 20 minút.
- Pridáme hrášok, majorán a ešte krátko prevaríme.
- Podávame s ryžou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#mexickygulas #kuraciegulas #ryza #rychlyobed #pikantnejedla #skolskajedalen
10 zobrazení