Kačacie prsia s omáčkou /
Šťavnaté kačacie prsia s chrumkavou kožou dopĺňa ovocná čučoriedkovo-slivková omáčka a jemná zemiaková kaša. Tento recept je ideálny na slávnostný...
Šťavnaté kačacie prsia s chrumkavou kožou dopĺňa ovocná čučoriedkovo-slivková omáčka a jemná zemiaková kaša. Tento recept je ideálny na slávnostný obed alebo večeru, ktorý ohúri chuťou aj vzhľadom.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Kačacie mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
25 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 4 ks – kačacie prsia
- 1 KL – provensálske bylinky
- 4 strúčiky – cesnak
- trochu – soľ, mleté čierne korenie
- 100 g – čučoriedky
- 100 g – slivky
- 1 PL – med
- 100 ml – červené víno
- 1 PL – vanilkový puding (prášok)
- 1 KL – balzamikový ocot
- 1 štipka – škorica
- 800 g – zemiaky
- 80 g – maslo
- 200 ml – mlieko
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kačacie prsia narežeme, ochutíme a opekáme najprv kožou nadol, potom preložíme do rúry na 10–12 minút.
- Omáčku pripravíme varením ovocia s vínom, medom, koreninami a zahustíme pudingom.
- Zemiaky uvaríme a vyšľaháme s maslom a mliekom na kašu.
- Prsia podávame s omáčkou a kašou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kacacieprsia #slavnostnejedla #omacka #pecene #zemiakovakasa #ovocnaomacka
5 zobrazení