Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Novoročná pečená roláda z morčacieho stehna s hranolkami zo sladkých zemiakov

Pečená mäsová roláda / Šťavnatá pečená roláda z morčacieho stehna plnená bylinkovým cesnakovým maslom, podávaná s omáčkou z pečenej zeleniny a hranolkami zo sladkých... Šťavnatá pečená roláda z morčacieho stehna plnená bylinkovým cesnakovým maslom, podávaná s omáčkou z pečenej zeleniny a hranolkami zo sladkých zemiakov. Ideálna ako slávnostný novoročný obed, no rovnako poteší aj počas bežného víkendu.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Morčacie mäso Pečené Slovenská kuchyňa
20 min príprava
110 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 800 g – vykostené morčacie stehno
  • 1 ks – červená cibuľa
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 ks – mrkva
  • 50 g – maslo
  • 2 PL – zmes talianske bylinky
  • 1 PL – slnečnicový olej
  • 300 ml – mäsový vývar
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 800 g – sladké zemiaky
  • 4 PL – olivový olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso rozložíme, osolíme, okoreníme, potrieme maslom s bylinkami a zvinieme do rolády.
  2. Predsmažíme mäso so zeleninou, podlejeme vývarom a pečieme 90 minút, pričom výpekom polievame.
  3. Roládu necháme odpočívať, potom nakrájame na plátky.
  4. Z výpeku a pečenej zeleniny pripravíme omáčku.
  5. Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na hranolky a opečieme na olivovom oleji.
  6. Podávame mäso s hranolkami a omáčkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#rolada #pecenemasoztrouby #sladkezemiaky #vecera #novorocnejedla #masloverecipty
9 zobrazení