Cigánska pečienka /
Poriadne ochutená bravčová pečienka v cesnakovo-horčicovej marináde, podávaná s opečenou slaninou, cibuľovou zemiakovou kašou a rustikálnou prílohou. Tento maďarský štýl...
Poriadne ochutená bravčová pečienka v cesnakovo-horčicovej marináde, podávaná s opečenou slaninou, cibuľovou zemiakovou kašou a rustikálnou prílohou. Tento maďarský štýl vás prenesie na gazdovský dvor plný vôní a chutí.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Údeniny
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 600 g – bravčová krkovička
- 250 g – údená slanina
- 8 strúčikov – cesnak
- 5 PL – olej
- 2 PL – mletá paprika
- 2 KL – sušený majorán
- 4 PL – horčica
- podľa chuti – soľ, čierne korenie
- 400 g – zemiaky
- 1 ks – cibuľa
- 2 PL – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso nakrájame na plátky a pripravíme marinádu z cesnaku, oleja, korenia a horčice.
- Mäso necháme marinovať aspoň 2 hodiny (ideálne cez noc).
- Zemiaky uvaríme a pripravíme kašu s orestovanou cibuľou, osolíme a okoreníme.
- Slaninu opečieme do chrumkava, odložíme bokom.
- Mäso opečieme na výpeku zo slaniny 4–5 minút z každej strany.
- Podávame horúce s kašou a slaninou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#ciganskapecienka #bravcove #slaninovejedlo #klasika #vecera #madarskakuchyna
12 zobrazení