Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Cigánska pečienka so zemiakovou kašou a cibuľou

Cigánska pečienka / Poriadne ochutená bravčová pečienka v cesnakovo-horčicovej marináde, podávaná s opečenou slaninou, cibuľovou zemiakovou kašou a rustikálnou prílohou. Tento maďarský štýl... Poriadne ochutená bravčová pečienka v cesnakovo-horčicovej marináde, podávaná s opečenou slaninou, cibuľovou zemiakovou kašou a rustikálnou prílohou. Tento maďarský štýl vás prenesie na gazdovský dvor plný vôní a chutí.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Tradičné jedlá Bravčové mäso Údeniny Pečené Varené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – bravčová krkovička
  • 250 g – údená slanina
  • 8 strúčikov – cesnak
  • 5 PL – olej
  • 2 PL – mletá paprika
  • 2 KL – sušený majorán
  • 4 PL – horčica
  • podľa chuti – soľ, čierne korenie
  • 400 g – zemiaky
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 PL – olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso nakrájame na plátky a pripravíme marinádu z cesnaku, oleja, korenia a horčice.
  2. Mäso necháme marinovať aspoň 2 hodiny (ideálne cez noc).
  3. Zemiaky uvaríme a pripravíme kašu s orestovanou cibuľou, osolíme a okoreníme.
  4. Slaninu opečieme do chrumkava, odložíme bokom.
  5. Mäso opečieme na výpeku zo slaniny 4–5 minút z každej strany.
  6. Podávame horúce s kašou a slaninou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#ciganskapecienka #bravcove #slaninovejedlo #klasika #vecera #madarskakuchyna
12 zobrazení