Brazílsky Stroganov /
Chutný brazílsky Stroganov so základom z domáceho sofritta, smotanou a hubami. Vďaka jemným prúžkom hovädzieho mäsa a lahodnej omáčke ide...
Chutný brazílsky Stroganov so základom z domáceho sofritta, smotanou a hubami. Vďaka jemným prúžkom hovädzieho mäsa a lahodnej omáčke ide o výnimočné jedlo, ktoré zvládnete pripraviť aj počas bežného týždňa. Výborne chutí s dusenou ryžou alebo zemiakovými slamkami.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Exotické jedlá
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Ryža
Hovädzie mäso
Juhoamerická kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – hovädzie mäso (falošná sviečkovica)
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 1 ks – jarná cibuľka
- 200 g – šampiňóny
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 2 PL – worcesterská omáčka
- 500 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso nakrájame na prúžky, osolíme a okoreníme.
- Pripravíme sofritto z cibule, cesnaku, vňate a jarnej cibuľky.
- Mäso sprudka opečieme, vyberieme bokom.
- V rovnakom hrnci orestujeme sofritto a huby.
- Pridáme mäso, pretlak, worcester a premiešame.
- Prilejeme deci vody, potom smotanu a povaríme 5–8 minút.
- Podávame s ryžou alebo slamovými zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#stroganov #hovadzemaso #brazilskakuchyna #rychlejedlo #ryza #vecera
7 zobrazení