Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Stroganov na brazílsky spôsob z hovädzieho mäsa s ryžou

Brazílsky Stroganov / Chutný brazílsky Stroganov so základom z domáceho sofritta, smotanou a hubami. Vďaka jemným prúžkom hovädzieho mäsa a lahodnej omáčke ide... Chutný brazílsky Stroganov so základom z domáceho sofritta, smotanou a hubami. Vďaka jemným prúžkom hovädzieho mäsa a lahodnej omáčke ide o výnimočné jedlo, ktoré zvládnete pripraviť aj počas bežného týždňa. Výborne chutí s dusenou ryžou alebo zemiakovými slamkami.
Hlavné jedlá Obed Večera Exotické jedlá Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Ryža Hovädzie mäso Juhoamerická kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 500 g – hovädzie mäso (falošná sviečkovica)
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 1 ks – jarná cibuľka
  • 200 g – šampiňóny
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 2 PL – worcesterská omáčka
  • 500 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Mäso nakrájame na prúžky, osolíme a okoreníme.
  2. Pripravíme sofritto z cibule, cesnaku, vňate a jarnej cibuľky.
  3. Mäso sprudka opečieme, vyberieme bokom.
  4. V rovnakom hrnci orestujeme sofritto a huby.
  5. Pridáme mäso, pretlak, worcester a premiešame.
  6. Prilejeme deci vody, potom smotanu a povaríme 5–8 minút.
  7. Podávame s ryžou alebo slamovými zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#stroganov #hovadzemaso #brazilskakuchyna #rychlejedlo #ryza #vecera
7 zobrazení