Kuracie pečienky na cibuľke /
Tradičné slovenské jedlo z kuracích pečienok dusených na cibuli s omáčkou a rascou. Chutí výborne s ryžou aj chlebom. Rýchly...
Tradičné slovenské jedlo z kuracích pečienok dusených na cibuli s omáčkou a rascou. Chutí výborne s ryžou aj chlebom. Rýchly a chutný recept pripravený do 40 minút.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Tradičné jedlá
Ryža
Vnútornosti
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 500 g – kuracie pečene
- 1 ks – cibuľa
- 2 PL – bravčová masť alebo olej
- 1 KL – drvená rasca
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 300 ml – voda
- 1 PL – hladká múka
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Pečene očistíme a nakrájame, cibuľu nasekáme.
- Na masti orestujeme cibuľu, pridáme pečene, koreniny a restujeme do zatiahnutia.
- Podlejeme vodou a dusíme 5 minút, pridáme zátrepku z múky a vody.
- Varíme 20 minút na miernom ohni, dochutíme soľou až na konci.
- Podávame s ryžou alebo čerstvým chlebom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#pecene #kuraciepecenky #tradicnejedla #rychlejedlo #vecera #ryza
8 zobrazení