Bravčové plátky s omáčkou a fazuľkami /
Šťavnaté bravčové plátky pečené v rúre, preliate jemnou horčicovou omáčkou so šampiňónmi, podávané so slaninovými fazuľkami. Recept, ktorý sa hodí...
Šťavnaté bravčové plátky pečené v rúre, preliate jemnou horčicovou omáčkou so šampiňónmi, podávané so slaninovými fazuľkami. Recept, ktorý sa hodí nielen na nedeľu, ale aj na sviatočný obed. Bohaté chute, jednoduchá príprava a efektné servírovanie.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Strukoviny
Bravčové mäso
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 8 plátkov – bravčové karé
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 200 g – šampiňóny
- 1 KL – tymian
- 100 ml – voda
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 1 PL – hrubozrnná horčica
- 300 g – zelené fazuľky
- 150 g – slanina
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 180 °C, nachystáme pekáč.
- Plátky mäsa narežeme po okrajoch, okoreníme, orestujeme a pečieme zakryté 15 minút.
- Šampiňóny orestujeme s tymianom, podlejeme vodou, pridáme smotanu a horčicu, povaríme 5 minút.
- Fazuľky uvaríme v osolenej vode 5 minút, schladíme, scedíme a orestujeme na slanine.
- Mäso prelejeme omáčkou a podávame s fazuľkami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #horcicovaomacka #huby #fazulky #obed #pecenejedla
9 zobrazení