Bravčové s ryžou a hubami /
Jemne dusené bravčové kocky s aromatickou hubovou omáčkou doplnené o bylinkovú ryžu tvoria skvelý obed plný chuti. Vďaka kombinácii tymianu,...
Jemne dusené bravčové kocky s aromatickou hubovou omáčkou doplnené o bylinkovú ryžu tvoria skvelý obed plný chuti. Vďaka kombinácii tymianu, húb, cesnaku a vývaru sa z tohto jedla stáva delikátna klasika s moderným nádychom.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Huby
Ryža
Bravčové mäso
Dusené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 150 g – šampiňóny
- 1 KL – tymian
- 600 g – bravčové karé
- 1 KL – drvená rasca
- 1 ks – bobkový list
- 200 ml – mäsový vývar
- 200 ml – smotana na šľahanie
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 300 g – ryža
- 2 PL – olivový olej
- 1 PL – maslo
- 600 ml – voda alebo vývar
- 1 KL – zmes talianske bylinky
- 1 strúčik – cesnak
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Šampiňóny a mäso nakrájame, huby opražíme s tymianom, odložíme bokom.
- Mäso orestujeme s rascou a bobkovým listom, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.
- Pridáme smotanu a huby, varíme ešte 5 minút, dochutíme.
- Ryžu opražíme na oleji a masle, zalejeme vodou, dusíme 15–20 minút.
- Bylinky s cesnakom premiešame v oleji a vmiešame do hotovej ryže.
- Podávame mäso s omáčkou a bylinkovou ryžou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #huby #ryza #omacka #obed #slovenskakuchyna
292 zobrazení