Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Bravčové kocky s hubovou omáčkou a bylinkovou ryžou

Bravčové s ryžou a hubami / Jemne dusené bravčové kocky s aromatickou hubovou omáčkou doplnené o bylinkovú ryžu tvoria skvelý obed plný chuti. Vďaka kombinácii tymianu,... Jemne dusené bravčové kocky s aromatickou hubovou omáčkou doplnené o bylinkovú ryžu tvoria skvelý obed plný chuti. Vďaka kombinácii tymianu, húb, cesnaku a vývaru sa z tohto jedla stáva delikátna klasika s moderným nádychom.
Hlavné jedlá Obed Večera Huby Ryža Bravčové mäso Dusené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – olej
  • 150 g – šampiňóny
  • 1 KL – tymian
  • 600 g – bravčové karé
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 ks – bobkový list
  • 200 ml – mäsový vývar
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 300 g – ryža
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 PL – maslo
  • 600 ml – voda alebo vývar
  • 1 KL – zmes talianske bylinky
  • 1 strúčik – cesnak
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Šampiňóny a mäso nakrájame, huby opražíme s tymianom, odložíme bokom.
  2. Mäso orestujeme s rascou a bobkovým listom, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.
  3. Pridáme smotanu a huby, varíme ešte 5 minút, dochutíme.
  4. Ryžu opražíme na oleji a masle, zalejeme vodou, dusíme 15–20 minút.
  5. Bylinky s cesnakom premiešame v oleji a vmiešame do hotovej ryže.
  6. Podávame mäso s omáčkou a bylinkovou ryžou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcove #huby #ryza #omacka #obed #slovenskakuchyna
292 zobrazení