Vrkoč z panenky /
Efektné a chutné nedeľné jedlo – zapletená bravčová panenka servírovaná s cibuľovou omáčkou s talianskymi bylinkami. Kombinácia šťavnatého mäsa a...
Efektné a chutné nedeľné jedlo – zapletená bravčová panenka servírovaná s cibuľovou omáčkou s talianskymi bylinkami. Kombinácia šťavnatého mäsa a jemnej omáčky s pečenými alebo šťouchanými zemiakmi vytvára ideálne jedlo na rodinný obed.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Tradičné jedlá
Bravčové mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 3
- 1 ks – bravčová panenka
- 3 PL – olej
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 2 PL – maslo
- 1 ks – cibuľa
- 1 PL – hladká múka
- 300 ml – zeleninový vývar
- 200 ml – smotana na šľahanie
- 1 KL – talianske bylinky
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru rozohrejeme na 200 °C.
- Panenku rozdelíme na 4 pásy, narežeme na vrkoče, zafixujeme, okoreníme a opečieme z oboch strán.
- Dopečieme v rúre 10 minút, necháme odpočívať.
- Na omáčku orestujeme cibuľu, osolíme, pridáme maslo a múku, spravíme zápražku.
- Prilejeme vývar, smotanu, bylinky, povaríme do zhustnutia.
- Podávame s panenkou a zemiakmi.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#vrkoc #panenka #cibulovaomacka #nedelnyobed #slovenskakuchyna #pecenejedla
17 zobrazení