Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Vrkoč z bravčovej panenky s cibuľovou omáčkou a zemiakmi

Vrkoč z panenky / Efektné a chutné nedeľné jedlo – zapletená bravčová panenka servírovaná s cibuľovou omáčkou s talianskymi bylinkami. Kombinácia šťavnatého mäsa a... Efektné a chutné nedeľné jedlo – zapletená bravčová panenka servírovaná s cibuľovou omáčkou s talianskymi bylinkami. Kombinácia šťavnatého mäsa a jemnej omáčky s pečenými alebo šťouchanými zemiakmi vytvára ideálne jedlo na rodinný obed.
Hlavné jedlá Obed Večera Tradičné jedlá Bravčové mäso Pečené Slovenská kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 3

  • 1 ks – bravčová panenka
  • 3 PL – olej
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • 2 PL – maslo
  • 1 ks – cibuľa
  • 1 PL – hladká múka
  • 300 ml – zeleninový vývar
  • 200 ml – smotana na šľahanie
  • 1 KL – talianske bylinky
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru rozohrejeme na 200 °C.
  2. Panenku rozdelíme na 4 pásy, narežeme na vrkoče, zafixujeme, okoreníme a opečieme z oboch strán.
  3. Dopečieme v rúre 10 minút, necháme odpočívať.
  4. Na omáčku orestujeme cibuľu, osolíme, pridáme maslo a múku, spravíme zápražku.
  5. Prilejeme vývar, smotanu, bylinky, povaríme do zhustnutia.
  6. Podávame s panenkou a zemiakmi.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#vrkoc #panenka #cibulovaomacka #nedelnyobed #slovenskakuchyna #pecenejedla
21 zobrazení