Hubová sekaná s glazúrou /
Táto domáca sekaná s hubami, kapiou, jarnou cibuľkou a jemnou sladko-kyslou glazúrou je skvelým tipom na rodinný obed či večeru....
Táto domáca sekaná s hubami, kapiou, jarnou cibuľkou a jemnou sladko-kyslou glazúrou je skvelým tipom na rodinný obed či večeru. Jemne prepečená, šťavnatá a aromatická – chutí skvelo aj studená ako snack.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Huby
Zeleninové jedlá
Mleté mäso
Pečené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 1 PL – maslo
- 1 PL – olej
- 150 g – šampiňóny
- 2 ks – jarná cibuľka
- 1 ks – kapia
- 500 g – mleté mäso (hovädzie a bravčové)
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 ks – vajce
- 4 PL – strúhanka
- 3 PL – kečup
- 2 KL – francúzska horčica
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 1 PL – javorový sirup alebo med
- 1 KL – worcester omáčka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru rozohrejeme na 180 °C, formu vystelieme papierom.
- Šampiňóny, kapiu a cibuľku nasekáme, orestujeme s maslom a olejom, dochutíme.
- Mleté mäso zmiešame s orestovanou zmesou, cesnakom, vajcami, strúhankou, kečupom, horčicou, korením a soľou.
- Hmotu uhladíme do formy a pečieme 45 minút.
- Ešte horúcu sekanú vyklopíme a potrieme glazúrou z kečupu, horčice, medu a worcesteru.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#sekana #mletemaso #glazura #vecera #pecenejedla #slovenskakuchyna
9 zobrazení