Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Sekaná s hubami, zeleninou a glazúrou z kečupu a medu

Hubová sekaná s glazúrou / Táto domáca sekaná s hubami, kapiou, jarnou cibuľkou a jemnou sladko-kyslou glazúrou je skvelým tipom na rodinný obed či večeru.... Táto domáca sekaná s hubami, kapiou, jarnou cibuľkou a jemnou sladko-kyslou glazúrou je skvelým tipom na rodinný obed či večeru. Jemne prepečená, šťavnatá a aromatická – chutí skvelo aj studená ako snack.
Hlavné jedlá Obed Večera Huby Zeleninové jedlá Mleté mäso Pečené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
50 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 1 PL – maslo
  • 1 PL – olej
  • 150 g – šampiňóny
  • 2 ks – jarná cibuľka
  • 1 ks – kapia
  • 500 g – mleté mäso (hovädzie a bravčové)
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 2 ks – vajce
  • 4 PL – strúhanka
  • 3 PL – kečup
  • 2 KL – francúzska horčica
  • 0.5 KL – soľ
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 1 PL – javorový sirup alebo med
  • 1 KL – worcester omáčka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C, formu vystelieme papierom.
  2. Šampiňóny, kapiu a cibuľku nasekáme, orestujeme s maslom a olejom, dochutíme.
  3. Mleté mäso zmiešame s orestovanou zmesou, cesnakom, vajcami, strúhankou, kečupom, horčicou, korením a soľou.
  4. Hmotu uhladíme do formy a pečieme 45 minút.
  5. Ešte horúcu sekanú vyklopíme a potrieme glazúrou z kečupu, horčice, medu a worcesteru.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#sekana #mletemaso #glazura #vecera #pecenejedla #slovenskakuchyna
9 zobrazení