Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Vyprážané palacinky plnené kuracou pečeňou s jablkovo-smotanovou omáčkou

Slané palacinky s pečeňou / Tieto vyprážané slané palacinky plnené kuracou pečeňou a podávané s osviežujúcou jablkovou omáčkou sú ideálne na obed alebo večeru. Dvojitý... Tieto vyprážané slané palacinky plnené kuracou pečeňou a podávané s osviežujúcou jablkovou omáčkou sú ideálne na obed alebo večeru. Dvojitý trojobal im dodá extra chrumkavosť a spája tradičné chute s jemným, sviežim dotykom.
Hlavné jedlá Večera Tradičné jedlá Vnútornosti Palacinky Vyprážané Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 200 g – hladká múka
  • 150 ml – mlieko
  • 150 ml – minerálka
  • 3 ks – vajce
  • 3 PL – olej
  • 1 KL – sušený tymián
  • 1 KL – sušený rozmarín
  • 1 štipka – soľ, mleté čierne korenie
  • 400 g – kuracie pečene
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 PL – olej
  • 1 KL – sušený majorán
  • 1 PL – hladká múka
  • 100 ml – mlieko
  • na obalenie – vajce
  • podľa potreby – olej na vyprážanie
  • 1 ks – jablko
  • 2 ks – jarná cibuľka
  • 4 PL – majonéza
  • 2 PL – kyslá smotana
  • podľa potreby – strúhanka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Z pripraveného cesta upečieme 8 palaciniek.
  2. Pečeň očistíme, nakrájame, restujeme s cibuľou a paprikou, dochutíme, zahustíme múkou a mliekom, vznikne pyré.
  3. Na omáčku zmiešame nastrúhané jablko, jarnú cibuľku, smotanu a majonézu, uložíme do chladu.
  4. Do palaciniek dáme pečeňovú zmes, preložíme, dvakrát obalíme v trojobale.
  5. Vyprážame do zlatista, podávame s omáčkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#palacinky #pecen #vyprazane #vecera #slanejedla #omacka
128 zobrazení