Slané palacinky s pečeňou /
Tieto vyprážané slané palacinky plnené kuracou pečeňou a podávané s osviežujúcou jablkovou omáčkou sú ideálne na obed alebo večeru. Dvojitý...
Tieto vyprážané slané palacinky plnené kuracou pečeňou a podávané s osviežujúcou jablkovou omáčkou sú ideálne na obed alebo večeru. Dvojitý trojobal im dodá extra chrumkavosť a spája tradičné chute s jemným, sviežim dotykom.
Hlavné jedlá
Večera
Tradičné jedlá
Vnútornosti
Palacinky
Vyprážané
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 200 g – hladká múka
- 150 ml – mlieko
- 150 ml – minerálka
- 3 ks – vajce
- 3 PL – olej
- 1 KL – sušený tymián
- 1 KL – sušený rozmarín
- 1 štipka – soľ, mleté čierne korenie
- 400 g – kuracie pečene
- 1 ks – cibuľa
- 2 PL – olej
- 1 KL – sušený majorán
- 1 PL – hladká múka
- 100 ml – mlieko
- na obalenie – vajce
- podľa potreby – olej na vyprážanie
- 1 ks – jablko
- 2 ks – jarná cibuľka
- 4 PL – majonéza
- 2 PL – kyslá smotana
- podľa potreby – strúhanka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z pripraveného cesta upečieme 8 palaciniek.
- Pečeň očistíme, nakrájame, restujeme s cibuľou a paprikou, dochutíme, zahustíme múkou a mliekom, vznikne pyré.
- Na omáčku zmiešame nastrúhané jablko, jarnú cibuľku, smotanu a majonézu, uložíme do chladu.
- Do palaciniek dáme pečeňovú zmes, preložíme, dvakrát obalíme v trojobale.
- Vyprážame do zlatista, podávame s omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#palacinky #pecen #vyprazane #vecera #slanejedla #omacka
128 zobrazení