Zemiaky s pečienkou /
Lahodné vrstvené zemiaky s jemnou kačacou pečeňovou plnkou, bylinkami a smotanou vytvárajú výnimočný pokrm. Ideálne na víkendový obed alebo teplú...
Lahodné vrstvené zemiaky s jemnou kačacou pečeňovou plnkou, bylinkami a smotanou vytvárajú výnimočný pokrm. Ideálne na víkendový obed alebo teplú večeru. Bohatá chuť kuracej pečene v kombinácii s krémovou zemiakovou vrstvou je skutočnou delikatesou.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zemiaky
Tradičné jedlá
Vnútornosti
Zapekané
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
45 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6
- 1 kg – zemiaky
- 800 g – kuracie pečene
- 3 ks – cibuľa
- 2 ks – biela paprika
- 2 vetvičky – čerstvá majoránka
- 1 zväzok – petržlenová vňať
- 1 PL – kačacia masť
- 2 KL – mletá paprika
- 150 ml – smotana na varenie
- 50 g – maslo
- 2 ks – vajce
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky nakrájame, uvaríme do mäkka a scedíme.
- Pečene nakrájame, cibuľu a papriku pripravíme, bylinky nasekáme.
- Na masti orestujeme cibuľu, papriku, pečene, pridáme koreniny a varíme s trochou vody cca 20 minút.
- Zemiaky roztlačíme so smotanou a maslom, keď vychladnú, primiešame vajcia.
- Rúru predhrejeme na 180 °C, pekáč vytrieme maslom, vrstvíme zemiaky – pečene – zemiaky. Pečieme 15 minút.
- Podávame posypané zvyšnou majoránkou a vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiaky #pecen #zapekane #vecera #slovenskakuchyna #bylinky
7 zobrazení