Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zapekané zemiaky s pečeňovou plnkou, smotanou a bylinkami

Zemiaky s pečienkou / Lahodné vrstvené zemiaky s jemnou kačacou pečeňovou plnkou, bylinkami a smotanou vytvárajú výnimočný pokrm. Ideálne na víkendový obed alebo teplú... Lahodné vrstvené zemiaky s jemnou kačacou pečeňovou plnkou, bylinkami a smotanou vytvárajú výnimočný pokrm. Ideálne na víkendový obed alebo teplú večeru. Bohatá chuť kuracej pečene v kombinácii s krémovou zemiakovou vrstvou je skutočnou delikatesou.
Hlavné jedlá Obed Večera Zemiaky Tradičné jedlá Vnútornosti Zapekané Slovenská kuchyňa
15 min príprava
45 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6

  • 1 kg – zemiaky
  • 800 g – kuracie pečene
  • 3 ks – cibuľa
  • 2 ks – biela paprika
  • 2 vetvičky – čerstvá majoránka
  • 1 zväzok – petržlenová vňať
  • 1 PL – kačacia masť
  • 2 KL – mletá paprika
  • 150 ml – smotana na varenie
  • 50 g – maslo
  • 2 ks – vajce
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky nakrájame, uvaríme do mäkka a scedíme.
  2. Pečene nakrájame, cibuľu a papriku pripravíme, bylinky nasekáme.
  3. Na masti orestujeme cibuľu, papriku, pečene, pridáme koreniny a varíme s trochou vody cca 20 minút.
  4. Zemiaky roztlačíme so smotanou a maslom, keď vychladnú, primiešame vajcia.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C, pekáč vytrieme maslom, vrstvíme zemiaky – pečene – zemiaky. Pečieme 15 minút.
  6. Podávame posypané zvyšnou majoránkou a vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiaky #pecen #zapekane #vecera #slovenskakuchyna #bylinky
7 zobrazení