Bravčové s ananásom /
Exoticky ladené bravčové plátky s karamelizovaným ananásom, čínskym korením piatich chutí a jazmínovou ryžou tvoria výnimočný obed s nádychom Ázie....
Exoticky ladené bravčové plátky s karamelizovaným ananásom, čínskym korením piatich chutí a jazmínovou ryžou tvoria výnimočný obed s nádychom Ázie. Sladko-slaná omáčka a svieži koriander dokonale doladia tento jednoduchý, no efektný pokrm vhodný na každý deň.
Hlavné jedlá
Obed
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Ryža
Bravčové mäso
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 4 plátky – bravčové karé
- 1 konzerva – ananás
- 1 PL – olej
- 1 KL – čínske korenie piatich chutí
- 1 PL – paradajkový pretlak
- 1 PL – sójová omáčka
- 2 PL – trstinový cukor
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- 200 g – jazmínová ryža
- 1 hrsť – čerstvý koriander
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Ryžu uvaríme v osolenej vode, potom ju prikryjeme a necháme dôjsť na miernom ohni.
- Bravčové plátky osolíme a okoreníme, ananás osušíme.
- Na panvici prudko opečieme mäso z oboch strán, pridáme ananás a krátko opečieme s korením piatich chutí.
- Zmiešame pretlak, sójovú omáčku, cukor a ananásový sirup. Zalejeme mäso a varíme do zhustnutia.
- Podávame s jazmínovou ryžou, posypané koriandrom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcove #ananas #azijskejedlo #piatkachuti #rychlyobed #jazminovaryza
4 zobrazení