Kuracie na zelenine /
Šťavnaté kuracie stehná pečené s farebnou paprikou, paradajkami, bazalkou a olivami v jemnej vínovo-vývarovej šťave. Tento pomaly pečený taliansky pokrm...
Šťavnaté kuracie stehná pečené s farebnou paprikou, paradajkami, bazalkou a olivami v jemnej vínovo-vývarovej šťave. Tento pomaly pečený taliansky pokrm vás očarí chuťou aj vôňou. Skvelé s pečivom, ryžou či haluškami. Ideálne ako víkendový obed alebo večera pre celú rodinu.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Zeleninové jedlá
Tradičné jedlá
Kuracie mäso
Pečené
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
80 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 8 ks – kuracie stehná dolné
- 1 ks – červená cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 vetvičky – bazalka
- 1 ks – červená paprika
- 1 ks – žltá paprika
- 1 PL – olivový olej
- 100 ml – suché biele víno
- 200 ml – kurací vývar
- 1 konzerva – lúpané krájané paradajky
- 1 hrsť – čierne olivy
- 1 hrsť – zelené olivy
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Stehná osolíme, okoreníme a opečieme do zlato-hneda.
- Zeleninu očistíme, nakrájame, bazalku posekáme.
- V panvici opečieme zeleninu, cibuľu, cesnak a bazalku.
- Pridáme mäso späť, zalejeme vínom a vývarom, pridáme paradajky a olivy.
- Zakryté pečieme pri 180 °C cca 60–70 minút.
- Na posledných 10 minút pridáme koktailové paradajky.
- Podávame s pečivom, ryžou alebo haluškami, ozdobené bazalkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuracie #pecene #zelenina #talianskakuchyna #pomalepecenie #olivy
9 zobrazení