Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zemiaková s klobáskou a údenou paprikou

Zemiaková polievka s klobáskou / Zemiaková s klobáskou a údenou paprikou je sýta, rýchla a poctivá polievka, ktorá zasýti aj ako hlavný chod. Vďaka opečenej... Zemiaková s klobáskou a údenou paprikou je sýta, rýchla a poctivá polievka, ktorá zasýti aj ako hlavný chod. Vďaka opečenej klobáse, zemiakom, cesnaku a majoránu má intenzívnu chuť, ktorá vynikne s krajcom čerstvého chleba.
Obed Polievky Rýchla príprava (do 30 min.) Bravčové mäso Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 PL – olej
  • 4 ks – údená papriková klobáska
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 PL – hladká múka
  • 1 PL – drvená rasca
  • 1 KL – údená paprika
  • 1 ks – bobkový list
  • 1 liter – voda
  • 4 ks – väčšie zemiaky
  • 2 PL – paradajkový pretlak
  • 3 strúčiky – cesnak
  • 1 PL – majorán
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Klobásky nakrájame na hrubšie kolieska a opečieme ich na oleji dozlatista.
  2. Vyberieme ich bokom, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita.
  3. Zasypeme múkou, miešame, aby vznikla zápražka, zalejeme trochou vody, pridáme rascu, papriku, bobkový list, zemiaky a klobásky. Dolejeme zvyšnú vodu a varíme cca 20 minút.
  4. V pretlaku rozmiešame majorán, cesnak a trochu horúcej polievky.
  5. Keď sú zemiaky mäkké, primiešame ochutený pretlak, prevaríme asi 5 minút a dochutíme soľou a korením.
  6. Podávame s krajcom čerstvého chleba.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakova #klobaska #udenapaprika #rychlapolievka #sytareceptura #domace
17 zobrazení