Zeleninová polievka /
Zeleninová polievka s fridátovými rezancami je osviežujúcim spojením klasickej vývarovej chuti a nápaditého doplnku. Jemné pásiky vaječnej palacinky (fridátové rezance)...
Zeleninová polievka s fridátovými rezancami je osviežujúcim spojením klasickej vývarovej chuti a nápaditého doplnku. Jemné pásiky vaječnej palacinky (fridátové rezance) polievku nielen ozvláštnia, ale aj zasýtia. Jednoduchá na prípravu, no s výsledkom, ktorý vás milo prekvapí. Fantastická voľba pre celú rodinu.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – cibuľa
- 2 PL – maslo
- 0,5 ks – menší zeler
- 2 ks – väčšia mrkva
- 0,5 KL – kurkuma
- 2 ks – stredne veľké zemiaky
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- – Fridátové rezance:
- 1 ks – vajce
- 75 g – polohrubá múka
- 150 ml – mlieko
- 1 štipka – soľ
- 1 KL – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na polievku: očistenú mrkvu, zeler a zemiaky nakrájame na menšie kocky. Cibuľku nasekáme nadrobno.
- V hrnci zahrejeme tuk, na ktorom opražíme naraz cibuľu, mrkvu a zeler so štipkou soli, korenia a kurkumou. Restujeme cca 5 minút.
- K zmäknutej zelenine pridáme zemiaky, všetko zalejeme cca litrom vody a zaryté varíme cca 20 minút.
- Polievku nakoniec dochutíme soľou a korením a primiešame nasekanú petržlenovú vňať.
- Na rezance: v miske spolu premiešame vajce, múku a trochu mlieka do hladka. Až potom primiešame zvyšné mlieko a soľ.
- Z cestíčka na oleji pečieme tenké palacinky, ktoré potom zrolujeme, nakrájame na tenké rolky a ešte raz ich krátko opečieme na tuku, aby si udržali rolovaný tvar.
- Fridátne rezance potom podávame v horúcej polievke.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#polievka #zelenina #slovenskakuchyna
12 zobrazení