Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Karfiolový kastról s mletým mäsom, ryžou a syrom

Karfiolový kastról / Tento jednoduchý mäsový nákyp je kombináciou šťavnatého mletého mäsa, jemne predvareného karfiolu a ryže, zapečený so smotanou a syrom. Výborný... Tento jednoduchý mäsový nákyp je kombináciou šťavnatého mletého mäsa, jemne predvareného karfiolu a ryže, zapečený so smotanou a syrom. Výborný ako teplá večera pre celú rodinu – sýty, chutný a pripravený do jednej hodiny.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Mleté mäso Dusené Pečené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4

  • 500 g – mleté bravčové mäso
  • 1 ks – karfiol
  • 1 ks – cibuľa
  • 4 PL – olej
  • 2 PL – mletá paprika
  • 300 g – ryža
  • 150 g – tvrdý syr
  • 400 g – kyslá smotana
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme papriku a mleté mäso, dusíme a dochutíme.
  2. Karfiol rozdelíme na ružičky, varíme 5 minút v osolenej vode.
  3. V tej istej vode uvaríme ryžu do mäkka a scedíme.
  4. Do vymasteného pekáča vrstvíme ryžu, mäso, karfiol, kyslú smotanu a syr.
  5. Zapečieme v rúre pri 200 °C, kým vrch nie je zlatohnedý.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kastrol #karfiol #mletemaso #ryza #vecera #zapechanejedlo
5 zobrazení