Karfiolový kastról /
Tento jednoduchý mäsový nákyp je kombináciou šťavnatého mletého mäsa, jemne predvareného karfiolu a ryže, zapečený so smotanou a syrom. Výborný...
Tento jednoduchý mäsový nákyp je kombináciou šťavnatého mletého mäsa, jemne predvareného karfiolu a ryže, zapečený so smotanou a syrom. Výborný ako teplá večera pre celú rodinu – sýty, chutný a pripravený do jednej hodiny.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Mleté mäso
Dusené
Pečené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4
- 500 g – mleté bravčové mäso
- 1 ks – karfiol
- 1 ks – cibuľa
- 4 PL – olej
- 2 PL – mletá paprika
- 300 g – ryža
- 150 g – tvrdý syr
- 400 g – kyslá smotana
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme papriku a mleté mäso, dusíme a dochutíme.
- Karfiol rozdelíme na ružičky, varíme 5 minút v osolenej vode.
- V tej istej vode uvaríme ryžu do mäkka a scedíme.
- Do vymasteného pekáča vrstvíme ryžu, mäso, karfiol, kyslú smotanu a syr.
- Zapečieme v rúre pri 200 °C, kým vrch nie je zlatohnedý.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kastrol #karfiol #mletemaso #ryza #vecera #zapechanejedlo
5 zobrazení