Panenka so syrovou omáčkou /
Šťavnaté kúsky bravčovej panenky podávané v jemne pikantnej syrovej omáčke s čedarom, slaninkou a cibuľkou. Toto rýchle a delikátne jedlo...
Šťavnaté kúsky bravčovej panenky podávané v jemne pikantnej syrovej omáčke s čedarom, slaninkou a cibuľkou. Toto rýchle a delikátne jedlo je ideálne na obed aj večeru a výborne chutí s dusenou ryžou. Pripravené do 45 minút, zaručene si ho obľúbi celá rodina.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Bravčové mäso
Údeniny
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – maslo
- 2 ks – bravčová panenka
- 2 ks – cibuľa
- 100 g – slanina
- 100 g – syr čedar
- 150 ml – voda
- 600 ml – mlieko
- 3 PL – hladká múka
- 1 štipka – kajenské korenie
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame, syr nastrúhame, panenku očistíme a nakrájame na kocky, slaninu na malé kúsky.
- Na oleji orestujeme slaninu a cibuľu do sklovita, pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
- Prilejeme vodu, osolíme a okoreníme. Dusíme prikryté do mäkka.
- Múku rozmiešame v časti mlieka, prilejeme zvyšné mlieko a vlejeme do mäsa. Varíme, kým omáčka zhustne.
- Pridáme syr a necháme ho rozpustiť, dochutíme kajenským korením.
- Podávame s dusenou ryžou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcovapanenka #syrovaOmacka #rychlyobed #cedar #slovenskakuchyna #ryza
81 zobrazení